Większe znaczenie ma wiek niż przebieg.Jaką macie u siebie degradację baterii i przy jakim przebiegu ?
TM3 Performance - 11 tys km przebiegu i Tessie pokazuje 1,23%
Auto z września 2024Większe znaczenie ma wiek niż przebieg.
mam dwie tesle Y z identycznym przebiegiem, różne baterie, popatrz sobie na wykresy z TeslaMate
ja tej wartości nie wpisywałem ręcznie, odpaliłem teslamate i sam sobie zbiera te dane, rzadko zaglądam,czy wartość początkowa 79,6 kWh nie jest zbyt optymistyczna ? stąd taka duża degradacja ?
to wszystko są estymacje, od ponad 6msc nie ładowałem tej LR AWD do 100%, naładuję za dwa tygodnie to zobaczę jaki ma zasięg na ekranie, ta RWD jest ładowana do 100% raz na tydzień minimum73,3 kWh po 48 kkm też mniej niż ja mam po 54 kkm 74,24 kWh - odebrana marzec 2023
wiadomo to wszystko teoria ale w tym roku maj / czerwiec zrobię test
Większe znaczenie ma wiek niż przebieg.
tak tak, tu nie ma dyskusji, różnice w technologii są nam znane, tu koledze @STMS chodziło o różnice mędzy jego autem a moim LR AWDDuża różnica w degradacji jest też w zależności od baterii, widać to też u Ciebie. Ja mam po 2 latach i 60k przebiegu dostępne 58,1 kWh (3% degradacji). Lfp sporo wolniej degraduje, ładowane systematycznie do 100%.