Dlaczego Chiny wygrywają na każdym polu

Michal

Moderator
Polecam obejrzeć.

nabrU

Moderator
Anglicy dobrze zrobili opuszczając ten klub pod niebieską ostrygą, nie widać żeby się Wam gorzej żyło.

Spróbuj do mnie przyjechać to zapłacisz następny 'podatek' 16 funtów za POTENCJALNA możliwość samego przekroczenia granicy :p

Jakbyś chciał mi paczkę czy list wysłać to musisz dodać deklarację celną, a kupując coś za granicą (Ali, eBay etc) ryzykujesz cłem i VATem. Że już o wolnym rynku pracy czy kontroli paszportowej nie wspomnę... A pontony jak przypływały - tak nadal przypływają. Więc wątpię czy jest lepiej.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Jakbyś chciał mi paczkę czy list wysłać to musisz dodać deklarację celną, a kupując coś za granicą
Ja pracuję ze szwajcarami. Z tego co słyszałem to bardzo podobne, a prawo celne jest tak skomplikowane że zamawianie czegokolwiek z za granicy to rosyjska ruletka ile cła dostaniesz

nabrU

Moderator

Michal

Moderator
Chyba powietrze od ULEZ mają czystsze, to na pewno lepiej :p
Wolności zabierajo... jakim ktoś 39 lat temu kupował kopciucha śmierdziela, to nie oisal się na płacenie za wjazd do miasta! Po co komu czyste powietrze! Wolność ważniejsza!

Ronin78

Posiadacz elektryka
Wolności zabierajo... jakim ktoś 39 lat temu kupował kopciucha śmierdziela, to nie oisal się na płacenie za wjazd do miasta! Po co komu czyste powietrze! Wolność ważniejsza!
Jak ktoś 39 lat temu kupił i ma do dzisiaj to bez problemu ma zabytek i może jeździć gdzie mu się żywnie podoba.