deCastelano
Fachowiec
Różnica w konfiguratorze jest trochę większa - na 19" WLTP to 565 vs. 514 w performance, ale w praktyce to faktycznie jakieś pomijalne wartości jak się zobaczy różnice w zużyciu na 100 km.
LR na 20 ma juz tylko 533. Do Performance mozna zamontować 19 cali, mam takie zimowe. Jak sie jedzie ze stala prędkością to zużycie powinno byc podobne. Po mieście przy zwalnianiu i rozpędzaniu trzeba ten dodatkowy silnik rozpędzić i zwolnić i na tym sie traci odrobinę ale pewnie podobna ilość energii co przy wożeniu w aucie 20-30kg niepotrzebnych rzeczy.Różnica w konfiguratorze jest trochę większa - na 19" WLTP to 565 vs. 514 w performance, ale w praktyce to faktycznie jakieś pomijalne wartości jak się zobaczy różnice w zużyciu na 100 km.
Racja, nie wiem czemu piszcząc ten fragment myślałem o RWD vs P. Z pasażerami raczej na chill zawsze. Ale samemu lubie czesto wcisnać do końca.(w Plaid nie lubie) Jak sie bierze prywatnie z 3 dzieci to nie ma limitu i można brac odtację na performance.Dodatkowy silnik? w Y LR i P jest tyle samo silników, to nie plaid ;-)
Nie wiem jak inni, ale i tak okazjonalnie korzystam z pełnego przyspieszenia wersji AWD bo mi się po prostu niedobrze robi (a co dopiero pasażerom).
Masz oko. Ja nie zauważyłem, by Performance dominował w statystykach.Dużo podróżuję po Europie i zauważyłem, że najczęstszą wersją TMY jest Performance,