Długi weekend z Warszawy nad Morze. S7 czy A1?

rawier

Posiadacz elektryka
w apce Ionity miałes takie info? kilka tygodni temu ladowala sie tam moja zona i mowila, ze lecialo spokojnie ponad 200, nie mam jeszcze auta przyjmujacego 350 ;-)
Nie - Tesli - przy mocy pojawiła się żółta ikonka i. Myślałem że pyszczy że bateria zimna, ale komunikat mówił o braku mocy ze stacji

boa

Pionier e-mobilności
Nie - Tesli - przy mocy pojawiła się żółta ikonka i. Myślałem że pyszczy że bateria zimna, ale komunikat mówił o braku mocy ze stacji
to bardzo ciekawe - może bierze informacje na bazie tesli ładowanych na danej ładowarce? Myslicie, ze ma api z Ionity i pokazuje więcej niż Ionity u siebie?

nabrU

Moderator

wxwx78

Fachowiec
Dziś wracałem. Władysławowo (99%) - Ionity Nidzica (8->94%) - Wawa. Na Ionity miałem ładowanie na poziomie 189 kW w zakresie 13-22% (jeśli dobrze pamiętam to apka Tesli mówiła że prędkość ładowania ograniczona przez stację ), potem zaczęło spadać (dane z Teslamate ; w trakcie ładowania jadłem w McDonalds).

Last edited:

boa

Pionier e-mobilności
Dziś wracałem. Władysławowo (99%) - Ionity Nidzica (8->94%) - Wawa. Na Ionity miałem ładowanie na poziomie 189 kW w zakresie 13-22% (jeśli dobrze pamiętam to apka Tesli mówiła że prędkość ładowania ograniczona przez stację ), potem zaczęło spadać (dane z Teslamate ; w trakcie ładowania jadłem w McDonalds).
Jeśli dobrze kalkuluję, to 255km i 91% zużyte - którym automobilem jechałeś i jak bardzo cisnąłeś na drodze? Jak ogólnie oceniasz S7 na teraz?

wxwx78

Fachowiec
Jeśli dobrze kalkuluję, to 255km i 91% zużyte - którym automobilem jechałeś i jak bardzo cisnąłeś na drodze? Jak ogólnie oceniasz S7 na teraz?
Juniperem. Dosyć mocno cisnąłem więc zużycie energii konkretne.
Tradycyjnie ciężko się wydostać z Trójmiasta , ale jak już się udało, to do Płońska jest gitara. Infrastruktura na S7, moim zdaniem, daje rade. Na bieżąco sprawdzałem w pomidor.io stan Ionity aby, w przypadku awarii , pojechać gdzie indziej.