Dni otwarte EV3

Ev3

Pionier e-mobilności
Byłem dzisiaj na dniach otwartych EV3.
Auto było w moim wybranym, ładnym niebieskim kolorze, w wersji GT-Line.

No i jestem zawiedziony.
Na zdjęciach wyglądała lepiej.
Niby toto gabarytowo jest większe od Soula, ale wyraźnie niższe, a co za tym idzie, nie ma jego przestronności.

Plastiki też niższych lotów, nie mogłem uwierzyć że to najwyższa wersja wyposażeniowa, boję się pomyśleć jak będą wyglądać tańsze wersje

Szmata na desce rozdzielczej, którą tam umieścili zamiast plastiku, już zdążyła się pobrudzić (w 1 dzień), podłokietniki na drzwiach z z jasnoszarego, nieprzyjemnego w dotyku plastiku, również.

O porównaniu do Ioniqa5 przez grzeczność nie wspomnę nawet.

Czekałem na to auto, czekałem i....... całe szczęście, że EV3 się zdyskwalifikowała w międzyczasie zbyt małym prześwitem, a Hyundai wyskoczył ze świetną promocją, z której udało się skorzystać.
Inaczej byłby jeszcze bardziej zawiedziony.

Reasumując - Kia wyraźnie obniża loty.
Ale może tak ma być i mają być zauważalnie gorsi od Hyundaia - bo już w Konie wygląda to lepiej.
To że na głowę biją podobnie wykonanego, ale dużo mniejszego EX30, niewiele już teraz zmienia.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
całe szczęście, że EV3 się zdyskwalifikowała
no raczej na starcie się zdyskwalifikowała ceną, może po wprowadzeniu ceł na chińczyki to nie będzie tak widoczne ale ogólnie auto jest za drogie do tego co oferuje nawet w tych niższych wersjach wyposażenia. najwyższa wersja powinna kosztować 170k i byłby hit sprzedażowy.

Przemmo

Posiadacz elektryka
Byłem dzisiaj na dniach otwartych EV3.
Auto było w moim wybranym, ładnym niebieskim kolorze, w wersji GT-Line.

No i jestem zawiedziony.
Na zdjęciach wyglądała lepiej.
Niby toto gabarytowo jest większe od Soula, ale wyraźnie niższe, a co za tym idzie, nie ma jego przestronności.

Plastiki też niższych lotów, nie mogłem uwierzyć że to najwyższa wersja wyposażeniowa, boję się pomyśleć jak będą wyglądać tańsze wersje

Szmata na desce rozdzielczej, którą tam umieścili zamiast plastiku, już zdążyła się pobrudzić (w 1 dzień), podłokietniki na drzwiach z z jasnoszarego, nieprzyjemnego w dotyku plastiku, również.

O porównaniu do Ioniqa5 przez grzeczność nie wspomnę nawet.

Czekałem na to auto, czekałem i....... całe szczęście, że EV3 się zdyskwalifikowała w międzyczasie zbyt małym prześwitem, a Hyundai wyskoczył ze świetną promocją, z której udało się skorzystać.
Inaczej byłby jeszcze bardziej zawiedziony.

Reasumując - Kia wyraźnie obniża loty.
Ale może tak ma być i mają być zauważalnie gorsi od Hyundaia - bo już w Konie wygląda to lepiej.
To że na głowę biją podobnie wykonanego, ale dużo mniejszego EX30, niewiele już teraz zmienia.

No więc co teraz z tym Twoim nickiem? 😁

Michal

Moderator

Ev3

Pionier e-mobilności
no raczej na starcie się zdyskwalifikowała ceną,
Eee tam, jak ktoś chce kupić, to oprócz przeglądania cenników w internecie, powinien zapamiętać że istnieją rabaty.

Ev3

Pionier e-mobilności
No więc co teraz z tym Twoim nickiem? 😁
Czekam na wersję AWD, jak mi się skończy wynajem Ioniqa za dwa lata, to może już będzie, wraz z trochę lepszymi parametrami i plastikami.

Michal

Moderator
Czekam na wersję AWD, jak mi się skończy wynajem Ioniqa za dwa lata, to może już będzie, wraz z trochę lepszymi parametrami i plastikami.
Prześwit będzie taki sam...

Ev3

Pionier e-mobilności
Prześwit będzie taki sam...
Liczę że jednak nie.
A jak tak, to może np. MG się bardziej postara w zapowiadanych na Europę nowych elektrykach.
Względnie poczekam na FL.

adamusek

Posiadacz elektryka
Spokojnie, może przecenia i kupi się za 3/4 ceny albo i mniej jak było z Niro ;)