Dni otwarte EV3

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Eee tam, jak ktoś chce kupić, to oprócz przeglądania cenników w internecie, powinien zapamiętać że istnieją rabaty.
ale heloł, nie jestem na arabskim targu, kupuję w Polsce i nie mam zamiaru handryczyć się i negocjować miesiącami cenę. głosuję swoim portfelem i nie kupuję. przecież to jest żenujące, że u koreańczyków sprzedaż rośnie jak już są pod ścianą i zostanie im stary rocznik. nie mam zamiary całe życie jeść starego, suchego chleba.

Ev3

Pionier e-mobilności
ale heloł, nie jestem na arabskim targu, kupuję w Polsce i nie mam zamiaru handryczyć się
A to już Twój problem, a Twoje zamiary nie wpływają na realną cenę.
Nie pisz tylko, że coś jest za drogie, jeśli nie wiesz ile faktycznie kosztuje.

S

Gość
ależ oczywiście, że to jest jeszcze niedopasowane do rynku polskiego. jeżeli na coś takiego się godzisz to idziesz na kompromis na warunkach sprzedawcy. dobrze wiesz, że rabaty w przypadku koreańczyków to jest najpierw sztuczne zawyżanie ceny a następnie sztuczne zaniżanie ceny. i jesteś złapany na haczyk na tak prostą sztuczkę marketingową. niestety z korzystnym zakupem nie ma to nic wspólnego jedynie gra pozorów. może tobie to przypasowało ale to już twój problem. w grudniu pewnie będzie jeszcze taniej.

Patrizio17

Fachowiec
A mnie na przykład nie interesuje czy cena katalogowa czy po rabacie, dla mnie liczy się tylko cena transakcyjna. W BMW i Audi zawsze miałem rabaty ponad 15 %, więc nie tylko Koreańczycy tak robią.

Ev3

Pionier e-mobilności
ależ oczywiście, że to jest jeszcze niedopasowane do rynku polskiego. jeżeli na coś takiego się godzisz to idziesz na kompromis na warunkach sprzedawcy. dobrze wiesz, że rabaty w przypadku koreańczyków to jest najpierw sztuczne zawyżanie ceny a następnie sztuczne zaniżanie ceny.
No i?

Ev3

Pionier e-mobilności
A mnie na przykład nie interesuje czy cena katalogowa czy po rabacie, dla mnie liczy się tylko cena transakcyjna. W BMW i Audi zawsze miałem rabaty ponad 15 %, więc nie tylko Koreańczycy tak robią.
Robi tak większość sprzedawców.
Więc obrażanie się na świat, że jest jaki jest, to dziecinada.

S

Gość
no i jesteś cały czas robiony w balona a finalnie kupujesz nie za ile chcesz tylko za ile oni chcą więc jaki jest sens tych wielotygodniowych podchodów? no chyba, że lubisz się targować i robisz to dla wątpliwej przyjemności to rozumiem. ale taniej jest w takim przypadku na wczasy do Egiptu pojechać.

Ev3

Pionier e-mobilności
no i jesteś cały czas robiony w balona
Nie uważam żeby zakup Ioniqa AWD poniżej 190 tys był zrobieniem mnie w balona.
Ev3 z dużą baterią kupiłbym jeszcze taniej, ale mniej mi pasowała.

a finalnie kupujesz nie za ile chcesz tylko za ile oni chcą
Jeśli wydaje Ci się, że tylko dlatego iż nie możesz sobie przeczytać ceny w cenniku, jesteś robiony w balona mniej niż jakbyś ją przeczytał i byłaby taka sama, to jakieś dziwne rozumowanie prezentujesz.

Ja tam nie jestem keyboard warior, więc nie zależy mi na brandzlowaniu się cennikami w internetach, tylko na zakupie auta w dobrej cenie.
A jak to się wydarzy (czy przed kontaktem z dealerem, czy po nim), to już mi dokładnie wisi kalafiorem.

S

Gość
Nie uważam żeby zakup Ioniqa AWD poniżej 190 tys był zrobieniem mnie w balona.
Ev3 z dużą baterią kupiłbym jeszcze taniej, ale mniej mi pasowała.

Jeśli wydaje Ci się, że tylko dlatego iż nie możesz sobie przeczytać ceny w cenniku, jesteś robiony w balona mniej niż jakbyś ją przeczytał i byłaby taka sama, to jakieś dziwne rozumowanie prezentujesz.

Ja tam nie jestem keyboard warior, więc nie zależy mi na brandzlowaniu się cennikami w internetach, tylko na zakupie auta w dobrej cenie.
A jak to się wydarzy (czy przed kontaktem z dealerem, czy po nim), to już mi dokładnie wisi kalafiorem.
jeżeli tutaj cena mogła spaść w kilka dni o prawie 20k to dalej uważasz, że kupiłeś uczciwie i to ci dalej pasuje? najważniejsze, że się cieszysz natomiast jeżeli wziąłeś w najem to finalnie będziesz wiedział czy zrobiłeś dobry zakup dopiero jak ten samochód oddasz

Ev3

Pionier e-mobilności
W stosunku do czego?
W porównaniu do mojego, ta cena jest mniej więcej ceną oddająca rzeczywistość, bo to jest RWD.
Czyli te 20 tys różnicy jest dość naturalne.
W cenniku była większa różnica, 40 tys.

Ale jak sam widzisz - i tak jest świetna, sam bym brał, gdybym nie miał już innego.

Last edited: