Dobry zamiennik bagażnika dachowego, a pękająca szyba TM3HL

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Korzysta ktoś z innego bagażnika dachowego niz oryginał? Gdzieś czytałem, że pęka szyba dachowa, jak montuje się nieoryginalny bagażnik. Myslę, że przyczyną jest zbyt duża siła przy dokręcaniu mocowań, pewnie w oryginale jak za mocno dokręci się też może trzasnąć.
Czy do TM3HL jest już jakiś Thule?
Najlepiej, żeby wypowiedział się ktoś kto już z ciężkim boksem troszkę polatał, np zimą alpy z nartami. Wiem nowy model jeszcze mogło nie być okazji.
Mam zamówioną SR i pewnie do końca czerwca muszę ogrnąć, a n ie chcę później specjalnie do Wa-wy pędzić po bagażnik jak wyjdzie wyjazd wakacyjny, a 20tys km trzeba gdzieś wyjeździć

Robur82

Higland ma niby taki sam bagażnik dachowy co poprzednia TM3.
Użytkuje ktoś bagażniki z amazon? Robił ktoś np trasę do Chorwacji, albo z raz w miesiącu montuje je do wożenia rowerów na weekend i może napisać co to warte? Nie uszkadza auta czasem? Ten za 1059 zł w opisie ma że pasuje też do Modelu Y, oznacza to że mają takie same mocowania TM3 i TMY.
A może ktoś użytkuje ten najtańszy CAM za 6stówek i nie ma co przepłacać?

wiktor

Posiadacz elektryka
w zwizku z tym, że jet problem z wymianą szyby itd nie bawiłbym się w zamienniki.

Robur82

Odbierajać w sobotę TM3 Pani w Ząbkach twierdziła, że HL ma inny bagażnik niż przed liftowa
Wchodząc na stronę tesli w akcesoria dostępny jest bagażnik dachowy do pojazdów model 3 bez wyszczególnienia czy to przed lift czy HL?
Na olx znalazłem coś takiego, jakiś Roof Rack

Korzysta ktoś z innego bagażnika dachowego niz oryginał? Gdzieś czytałem, że pęka szyba dachowa, jak montuje się nieoryginalny bagażnik. Myslę, że przyczyną jest zbyt duża siła przy dokręcaniu mocowań, pewnie w oryginale jak za mocno dokręci się też może trzasnąć.
Czy do TM3HL jest już jakiś Thule?
Najlepiej, żeby wypowiedział się ktoś kto już z ciężkim boksem troszkę polatał, np zimą alpy z nartami. Wiem nowy model jeszcze mogło nie być okazji.
Mam zamówioną SR i pewnie do końca czerwca muszę ogrnąć, a n ie chcę później specjalnie do Wa-wy pędzić po bagażnik jak wyjdzie wyjazd wakacyjny, a 20tys km trzeba gdzieś wyjeździć
siema powiem ci że widziałem ostatnio w Jula fajne bagażniki i w spoko cenach :)pozdrawiam