Dodatkowa kamera parkingowa i powerbank

qb4hkm

Pionier e-mobilności
W pracy to masz raczej CCTV, chodzi mi o to że na krótki czas sentry wystarczy, gdzie jest problem to przy dłuższych postojach potrafi opierdzielić dużo baterii.

Pedr

Pionier e-mobilności
Ktoś Ci drzwi obije to na kamerce z przodu czy z tyłu tego nie zobaczysz.
Dokładnie tak - sugerowałbym wersję 3-kanałową. Jest jakaś szansa, że po bokach coś wyłapie. Poza tym w trybie parkingowym, z tego co pamiętam nie nagrywa cały czas, tylko można włączyć aktywację nagrania przy wykryciu ruchu lub w trybie poklatkowym (gdzie niewiele widać). Jak z boku ktoś podjedzie, to się może nie załączyć.

piotrpo

Pionier e-mobilności
Na parkingu kamery Sentry radzą sobie moim zdaniem bardzo dobrze. Problem maja z odczytaniem detali w ruchu. Moim zdaniem, to kwestia długiej migawki (rozmazanie ruchu) + wyostrzanie obrazu, żeby cokolwiek było widać.
Przykład:
Z tyłu nie widać, bo rybie oko i tablice są za małe, w bocznej nie widać, bo rozmycie w ruchu. Z przodu nie widać, bo ten sam problem. Jednocześnie doskonale da się odczytać tablice samochodu jadącego bezpośrednio z przodu, bo jego tablica przemieszcza się w niewielkim stopniu.

Ten sam problem ma również każda kamera samochodowa jaką spotkałem. Jeżeli wymaganie, to zdolność odczytu przemieszczających się tablic rejestracyjnych w słabym i kontrastowym oświetleniu, to chyba nie ma żadnego rejestratora samochodowego, który na coś takiego pozwala.
Do nagrywania w trybie ciągłym, to chyba jedynie jakieś action cams się nadają (DJI Osmo, GoPro). Minus, to brak funkcji typowo samochodowych jak zapis godziny na filmie, zabezpieczanie nagrania po wstrząsie itp.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Na parkingu kamery Sentry radzą sobie moim zdaniem bardzo dobrze. Problem maja z odczytaniem detali w ruchu. Moim zdaniem, to kwestia długiej migawki (rozmazanie ruchu) + wyostrzanie obrazu, żeby cokolwiek było widać.
Przykład:
Z tyłu nie widać, bo rybie oko i tablice są za małe, w bocznej nie widać, bo rozmycie w ruchu. Z przodu nie widać, bo ten sam problem. Jednocześnie doskonale da się odczytać tablice samochodu jadącego bezpośrednio z przodu, bo jego tablica przemieszcza się w niewielkim stopniu.

Ten sam problem ma również każda kamera samochodowa jaką spotkałem. Jeżeli wymaganie, to zdolność odczytu przemieszczających się tablic rejestracyjnych w słabym i kontrastowym oświetleniu, to chyba nie ma żadnego rejestratora samochodowego, który na coś takiego pozwala.
Do nagrywania w trybie ciągłym, to chyba jedynie jakieś action cams się nadają (DJI Osmo, GoPro). Minus, to brak funkcji typowo samochodowych jak zapis godziny na filmie, zabezpieczanie nagrania po wstrząsie itp.
Jestem pewien że analizując oryginalny zapis klatka po klatce byłbym w stanie nawet gołym okiem odczytać rejestrację z nagrania bocznej kamery. Wsteczna to rzeczywiście ciężko, za mała rozdzielczość, za szeroki kąt. Ciekawe o ile lepsze pod tym względem są kamerki HW4.

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
Jestem pewien że analizując oryginalny zapis klatka po klatce byłbym w stanie nawet gołym okiem odczytać rejestrację z nagrania bocznej kamery. Wsteczna to rzeczywiście ciężko, za mała rozdzielczość, za szeroki kąt. Ciekawe o ile lepsze pod tym względem są kamerki HW4.
Nie są wcale lepsze. One są ewidentnie ograniczone przez SW.

Dlatego patrze na Viofo dodatkowa.

piotrpo

Pionier e-mobilności
Jestem pewien że analizując oryginalny zapis klatka po klatce byłbym w stanie nawet gołym okiem odczytać rejestrację z nagrania bocznej kamery.
Nie sądzę. Jeżeli coś się nie rusza, to obraz jest wyraźny. Jeżeli się rusza, to na pojedynczych klatkach ledwo pasy na jezdni widać. Jak jesteś chętny to mogę ci te klipy podrzucić prosto z dysku.

gr4d

Fachowiec
Przykład:

Ale jaki problem z odczytaniem tablic? GA4540M :D
1727041131648.png