Dofinansowanie 40-60% do ciężarówek i busów elektrycznych

lukech

Zadomawiam się
Cześć, widzieliście już może ogłoszenie o nowych, większych dofinansowaniach na samochody N2 i N3 elektryczne?

Zastanawiałem się swego czasu nad ID.Buzz i to brzmi naprawdę fajnie. Ciekawe czy będzie można skorzystać zarówno z NaszEAuto jak i z tego.

KrzysztofFly

Moderator
Cześć, widzieliście już może ogłoszenie o nowych, większych dofinansowaniach na samochody N2 i N3 elektryczne?

Zastanawiałem się swego czasu nad ID.Buzz i to brzmi naprawdę fajnie. Ciekawe czy będzie można skorzystać zarówno z NaszEAuto jak i z tego.
ID.Buzz występuje w wersji powyżej 3.5 tony 😉?

lukech

Zadomawiam się
ID.Buzz występuje w wersji powyżej 3.5 tony 😉?
Rzeczywiście, DMC max 3150kg. Czyli należałoby znaleźć coś podobnego i 350-500kg więcej (realnie to jest max z załadunkiem, sam samochód waży niewiele ponad 2 tony...).

lukech

Zadomawiam się
Jeśli dobrze widzę to samochody typu e-Ducato czy e-Transit wchodzą w grę.

Rutkowski2

Nowy na Forum
Tak, widziałem – wygląda to naprawdę obiecująco, szczególnie dla firm. 750 tys. zł to już konkretna kwota, zwłaszcza przy droższych elektrykach z kategorii N2/N3. Też jestem ciekaw, czy da się to połączyć z NaszEAuto – może warto podpytać bezpośrednio w NFOŚiGW albo poczekać na szczegóły programu. Jeśli ID.Buzz Cargo zostanie zakwalifikowany, to może być świetna okazja.