Dokumenty do rejestracji

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Do wglądu tak.
Pierwsza fala rejestracji (patrz problemów) TM3 jest już za tobą, przynajmniej jeden jak nie dwa egzemplarze obiły się po dużych i większych urzędach miejskich. Myślę że nie powinieneś mieć problemu z rejestracją. Chyba największym wyzwaniem jest umówić się do urzędu przed datą odbioru auta :)

Drugi challenge który już zakładam ogarnąłeś (bo czekasz na dokumenty) to załatwienie finansowania, ale temat już został wyczerpany w innych wątkach.

slaveq

Pionier e-mobilności
Do wglądu tak.
Pierwsza fala rejestracji (patrz problemów) TM3 jest już za tobą, przynajmniej jeden jak nie dwa egzemplarze obiły się po dużych i większych urzędach miejskich. Myślę że nie powinieneś mieć problemu z rejestracją. Chyba największym wyzwaniem jest umówić się do urzędu przed datą odbioru auta :)

Drugi challenge który już zakładam ogarnąłeś (bo czekasz na dokumenty) to załatwienie finansowania, ale temat już został wyczerpany w innych wątkach.
Do wglądu? Tzn. Tesla go przysłała czy w jakiś inny sposób go otrzymałeś? Zdaję sobie sprawę, że urzędy w dużych miastach, głównie wojewódzkich przeszły już drogę z Teslami ale ja w moim przypadku będę rejestrował w niedużym mieście na Śląsku. Tam może być wariactwo :).

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Tesla przysyła wszystko, czego potrzebujesz do rejestracji.
Jeśli jakiś urząd twierdzi inaczej, to tylko lokalna fanaberia.

Ubezpieczenie trzeba mieć aktywne w dniu rejestracji. Mój urząd tego nie sprawdzał, ale w Tesli mi powiedzieli, że muszą zobaczyć ubezp., żeby wydać samochód.

Relevant

Fachowiec
Mój urząd chciał info na fakturze że cło zapłacone (nie do uzyskania bo faktury nie zmienią) albo oświadczenie że wewnątrzwspólnotowy import. Na szczęście udało mi się takie oświadczenie o imporcie zdobyć od Tesli.