Dołożenie haka do modelu 3

Jac3k

Posiadacz elektryka
Panowie,

Miałem zamówioną TM3 LR z hakiem jednak nie załapię się na dotację i musiałem zmienić na LR tylko w kolorze białym bez haka.
Czy jest możliwość dołożenia haka po odbiorze. Z tego co widzę to można dostać haki w internecie.
Czy zna ktoś warsztat który montował takie haki. Mówimy tylko o wożeniu rowerów, dach kompletnie odpada.

Pozdrawiam

Quba88

Posiadacz elektryka
Bierzesz leasing na to auto? Jeżeli tak to sprawdź czy w umówię leasingowej nie masz ograniczenia na montaż takiego haka.
Ja kiedyś w ING mialem wyraźnie napisane ze musi być z ASO i montowany przez ASO.

Jac3k

Posiadacz elektryka
W przypadku gdy wejdą nowe przepisy to raczej zakupię prywatnie bez leasingu. W sumie nawet gdy zamontują gdzieś ten hak to może być problem z gwarancją. Przy uwzględnieniu dopłat to lakier i hak wyjdzie w przypadku modelu LR ponad 30tys co mija się z celem.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Nie, do Modelu Y jest możliwość dołożyć już teraz. Do Modelu 3 będzie można dołożyć w niedalekiej przyszłości. Tak twierdzi serwis w rozmowie telefonicznej.
Ja mam takie samo info. Podobno po nowym roku jak przyjdą komponenty.
Zrezygnowałem z haka dla dopłat i mam nadzieję, że do Kwietnia założę.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Panowie, zacząłem wypytywać o montaż haka do do TM3 LR i wygląda na to że mnie oszukali. Ostatnia informacja z serwisu Tesli. Ręce opadają.

Czy ktoś miał tak jak ja podobną sytuację i dostał podobną odpowiedź?

Obecnie nie ma możliwości założenia haka do auta, które nie było w ten hak wyposażone od początku. W związku z tym nie jestem w stanie wskazać wszystkich potrzebnych do takiego zabiegu części. Można zakupić części haka jako osobne elementy. W katalogu online powinien Pan odnaleźć potrzebne części. Proszę o wskazanie, które Pana interesują. Po przestudiowaniu katalogu wysłałem im zamówienie na poniższy hak z katalogu Tesli

1641976136549.png

Otrzymałem poniższą odpowiedź:
Nie ma możliwości dołożenia haka do auta, które nie było w nie wyposażone wyjeżdzając z fabryki. W związku z tym nie ma gotowych zestawów retrofitu haka do już wyprodukowanego auta.

ciastek

Pionier e-mobilności
Obecnie nie ma możliwości założenia haka do auta, które nie było w ten hak wyposażone od początku
Serwis twierdzi, że w niedalekiej przyszłości pojawi się możliwość dołożenia haka
Jedno drugiego nie wyklucza.
Poza tym moja TM3, odebrana w grudniu, nie ma haka, choć była z nim zamawiana. Brak części. Mają dołożyć, jak się pojawią. TM3 kumpla, też odebrana w grudniu, hak miała od początku.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Jedno drugiego nie wyklucza.
Poza tym moja TM3, odebrana w grudniu, nie ma haka, choć była z nim zamawiana. Brak części. Mają dołożyć, jak się pojawią. TM3 kumpla, też odebrana w grudniu, hak miała od początku.
To pewnie im chodzi, że moja nie była zamawiana z hakiem i nie ma możliwości. Myślałem, że jak zamawialiście z hakiem to przyjechały z hakiem. Pewnie hak był wliczony w cenę zakupu?