Dopłaty dla jdg/firm

domingo

Fachowiec
No właśnie! Przy czym okienko po prawej "pomoc", też nie jest zbyt pomocne:
"Podmioty, które nie są zobowiązane przepisami obowiązującego prawa do prowadzenia sprawozdawczości finansowej w formie rachunku zysków i strat, bilansu i rachunku przepływów pieniężnych, tj. [...] osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą, itp.) wypełniają uproszczone tabele finansowe oparte o zestawienie przychodów i wydatków z uwzględnieniem posiadanego stanu środków pieniężnych na początek i koniec każdego roku."
To chyba pozostaje sobie samemu dostosować tą tabelkę :unsure:
Wymyśliłem tylko tyle, żeby w składkach zebranych wpisać przychód, w Kosztach funkcjonowania, Składki - koszty i w komentarzu poniżej wypisać co i jak się zrobiło. Jeśli chodzi o salda to nic tylko sprawdzić ile się miało na koncie na koniec roku (?). Co to są za dane i po ki ch... to ja nawet nie...
Namęczyć się trzeba, żeby dostać te 27 tyś. i nie mam tego za złe, ale jakby to było przygotowane z sensem to bym się nie pogniewał

Karol_w-wa

Zadomawiam się
Czy ktoś z Was Panowie kupił auto na siebie, wprowadził oświadczeniem do JDG i stara się o dotację dla firm 27 tys. ? Mnie Pan przekonywał w lecie na infolinii , że tak się nie da i musi być faktura zakupu na firmę. Mimo wszystko poczekałem na nabór, jednak w końcu odpuściłem te 8 tys z groszami i złożyłem uproszczony wniosek na osobę fizyczną (18.750 zł). Między innymi dlatego, że w promocyjnej cenowo polisie OC/AC załatwionej przez dealera mam zapis o zakazie użytkowania samochodu do działalności gospodarczej. Uznałem, że -abstrahując od wszystkiego innego- na pewno się tego dopatrzą, więc szkoda tracić czasu. Ale interesuje mnie, czy ktoś jednak próbuje?