Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Dostałem dziś fakturę od Energi..
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="zibizz1, post: 142594, member: 1241"] No jasne, nie mogę zrobić wszystkiego. Falownik z ładowarką mam zintegrowane ale już samochodem nie gada, przydałoby sie jak jest mało słońca ale obędzie się. Nie wszystko się opłaca integrować. Dużo funkcji "inteligentnego" domu to tylko marketing. Jakieś mikro oszczędności albo zwykle fajerwerki typu możliwość zmiany koloru oświetlenia, człowiek pobawi się miesiąc a potem tylko używa żeby się pochwalić. Automatyka zaawansowana jest fajna tylko dla domownika który to wszystko ogarnia. Reszta domowników czuje się jakby mieszkała z duchami jeśli nie ogarniają reguł. Sam miałem przez pierwsze miesiące rolety automatycznie i rajcowało mnie to ale po kilku zdarzeniach typu zarwana noc/wesele wyłączyliśmy automat i wcale nam go nie brakuje. Automat jest spoko jak działa w 100% tak jak chce użytkownik. Inteligentny dom będzie miał sens za 10-20 lat, jeśli będzie potrafił na podstawie manualnych akcji sam wymyślać reguły i je proponować, rozpoznawać użytkowników i ich lokalizację oraz zwyczaje. Wyobrażam sobie to tak że dostaje wieczorem powiadomienie że drzwi wejściowe są otwarte a prawie zawsze o tej porze już były zamknięte i czy chce je zamknąć. Wtedy taka integracja wszystkiego że wszystkim będziesz miała większy sens [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Dostałem dziś fakturę od Energi..