Dostawy II kw. 2025 roku

NowyTM3

Nowy na Forum
Jak byłem ostatnio, to było pare trójek bez blach, więc możliwe, że tam jest. O jakie dodatkowe informacje Ci chodzi?
Czy coś z tym pojazdem jest nie tak? Mamy połowę 2025 i podstawowo skonfigurowany LR AWD przez ponad pół roku się nie sprzedał?

NowyTM3

Nowy na Forum
Jeszcze próbuje uzyskać informacje od Tesli jaki jest miesiąc produkcji tego pojazdu z 2024

Rafalski

Posiadacz elektryka
Jakbym miał strzelać to zwyczajnie się nie sprzedał. Tesla nie daje rabatów na pojazdy z poprzedniego rocznika i ludzie nie chcą płacić za stary samochód skoro mogą mieć w tej samej cenie swieży.

NowyTM3

Nowy na Forum
Jakbym miał strzelać to zwyczajnie się nie sprzedał. Tesla nie daje rabatów na pojazdy z poprzedniego rocznika i ludzie nie chcą płacić za stary samochód skoro mogą mieć w tej samej cenie swieży.
No właśnie to jest minus takiego samochodu bo on nawet jak jest z grudnia to nadal rocznikowo już o rok starszy

Teslomaniak

Nowy na Forum
Pytanie czy korzystasz z promocyjnego leasingu?
Jeżeli tak to mnie sprzedawca od Tesli poinformował, że jeżeli samochód nie zostanie odebrany do końca czerwca to później już podobno nie będzie obowiązywało promocyjne finansowanie. Pytanie jest tylko takie, w jaki sposób oni planują rozwiązać kwestie podpisanych umów leasingowy? Co zostaną one anulowane czy mają na to inny pomysł?

NowyTM3

Nowy na Forum
Pytanie czy korzystasz z promocyjnego leasingu?
Jeżeli tak to mnie sprzedawca od Tesli poinformował, że jeżeli samochód nie zostanie odebrany do końca czerwca to później już podobno nie będzie obowiązywało promocyjne finansowanie. Pytanie jest tylko takie, w jaki sposób oni planują rozwiązać kwestie podpisanych umów leasingowy? Co zostaną one anulowane czy mają na to inny pomysł?
Tak korzystam z promocyjnego leasingu, ale w umowie leasingu nie miałem podanego póki co VINu bo tesla nie przypisała, a dodatkowo w umowie mam napisany rocznik 2025 więc jest rozbieżność ze stanem faktycznym, a z SCM dzwonili zapytać się czy to akceptuję czy nie, że jest inny rocznik bo umowę muszą zmienić

Rafalski

Posiadacz elektryka
Tak korzystam z promocyjnego leasingu, ale w umowie leasingu nie miałem podanego póki co VINu bo tesla nie przypisała, a dodatkowo w umowie mam napisany rocznik 2025 więc jest rozbieżność ze stanem faktycznym
Możliwe, że leasing i tak Ci nie weźmie tego samochodu jak rocznik bedzie inny, albo to tylko kwestia aneksu. Niemniej rocznik musi się zgadzać.

inter

Pionier e-mobilności
No właśnie to jest minus takiego samochodu bo on nawet jak jest z grudnia to nadal rocznikowo już o rok starszy
Takie przekonanie to tylko w PL. Ważny jest przebieg i stan techniczny.

NowyTM3

Nowy na Forum
Takie przekonanie to tylko w PL. Ważny jest przebieg i stan techniczny.
No przebieg w pojeździe w PL jest bardzo ważny i nie powinien przekroczyć 200k km 🤦 ale jak ktoś szuka rocznika 2025 to z grudnia 2024 nie natknie się bo mu nie pokaże. A te tm3 z hakiem to trochę nieporozumienie, że max 55kg wytrzymają