Dostawy Y Juniper - 2025

krzyss

Pionier e-mobilności
Gdzie wypożyczyć ICE na wakacje do Chorwacji? W jakiej firmie?
Czytałem, że kolejki na ładowarkach i trzeba zjeżdżać z autostrady, na bramkach też kolejki.
No trzeba i co ? Urlop masz to nie wyscigi.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Gdzie wypożyczyć ICE na wakacje do Chorwacji? W jakiej firmie?
Czytałem, że kolejki na ładowarkach i trzeba zjeżdżać z autostrady, na bramkach też kolejki.
Byłem 2 razy w Chorwacji Teslą RWD. Żadnych masakrycznych sytuacji nie doświadczyłem... Wrzuć sobie na początek trasę do ABRP i zobaczysz co Ci zaproponuje. Jaką trasą będziesz jechać?

krzyss

Pionier e-mobilności
pojadę w szczycie, początek sierpnia, przez Sahy, Budapeszt, Balaton - tu nie będzie problemu,
gorzej może być w Chorwacji z ładowaniem, muszę się dobrze zastanowić czy jechać Teslą.
Jak chceez miec wolne ladowarki jedz w nocy. Brak korkow na granicsch (wiem ze juz niby ich nie ma ale jednak czasem sa).
Jadac tesla wykup abonament na miesiac ionity, widzialem jak z zazdroscia patrza na mnie jak sie podlaczalem bez kolejki :)
Uwazaj na radary na wegrzech :)
Dasz rade, ale nie jedz na spinie.

Hermes

Posiadacz elektryka
Chłopie, dalej nie rozumiesz, jak tłumaczą, to wytłumaczę wprost: bo większość Tesli ładuje się na SC Tesli - przecież jasno koledzy tłumaczą, czego nie rozumiesz? :D
Swoją drogą - jaja sobie robisz: wyzwaniem kiedyś to było Leafem jechać do Chorwacji (nie 1x byłem), a nie Teslą, to z palcem w... no! Ja nie wiem, czy wciąż taka kultura zapie.dolu musi być, że jak ktoś przyjedzie 1 godzinę później na miejsce, to "straci kupę" czasu. Infantylizm taki i niewiedza.

P.S. Ale Leafem to akurat z free jeździłem, to czas był drugo i trzeciorzędnym elementem :D

krzyss

Pionier e-mobilności
no dobra, ale dlaczego bez kolejki?
nie ma chętnych na Ionity, czy z abonamentem masz pierwszeństwo?
czy bez abonamentu w ogóle nie można ładować?
Kolejki w sezonie sa zawsze. Na stacjach benzynowych tez.
Na ionity nie ma raczej kolejek, na tesowych SuC sa bo sporo ludzi ma darmowe kredyty na ladowanie.
Majac abonament masz lepsza cene nie masz priorytetu :)

Jaceq

Pionier e-mobilności
pojadę w szczycie, początek sierpnia, przez Sahy, Budapeszt, Balaton - tu nie będzie problemu,
gorzej może być w Chorwacji z ładowaniem, muszę się dobrze zastanowić czy jechać Teslą.
W samej Chorwacji korzystałem z sieci ELEN. Mają sporo stacji i całkiem spoko aplikację po angielsku. Cenowo też wypadali nieźle chociaż niedawno zdaje się, że podnieśli ceny.