(podobno) Dwa tygodnie mają wolnego od dziś w giga, więc nieprędkoBądźcie cierpliwi, lada moment wpadnie VIN
Dokładnie tak jest. Choć sales advisor w Tesla powinien mieć lepsze rozeznanie w planowanych dostawach.A to nie jest tak, że jak składasz zamówienie to w Tesli to sprawdzają czy twoja konfiguracja jest dostępna w inventory? Jeżeli jest, masz VIN prawie natychmiast, a jak trzeba wyprodukować i sprowadzić to czekasz dłużej. Wydaje mi się, że z tego mogą wynikać różnice w czasie oczekiwania.
U mnie mialy byc 2-3 tygodnie i były 3 tylko dlatego ze Drivalia sie spoznila z rejestracja. I to sie sprawdza dla aut aktualnie w produkcji a nie tych ktore zeszły albo dopiero bedą produkowane (ew tylko stocka bo tam widzicie co stoi).
Kia prosi aby czekac na auta 5 miesięcy, MG na 4-ke jesienią kazała mi czekać do lutego/marca wiec ponad 5 miesiecy.
Jesli kupujecie Y-ka to Giga Berlin to game changer. Niewiele marek dostarczy auto w ciagu miesiaca dwóch.
Ja zamówiłem 23 czerwca a odebrałem 28 czerwca, także game changerNo wszystko fajnie tylko miesiac to juz minal a VIN brak - wiec pewno zejda 3 miesiace do odbioru jak nic - czyli zaden game changer a standard