Dzindybry

mikeB

Nowy na Forum
Dzieńdoberek,

Witam się z Wami wszystkimi.
Jestem na etapie zakupu (wyboru i zamówienia) elektryka.
Póki co się witam, a jak już będzie samochód to się nim pochwalę 🙂

Najprawdopodobniej będzie to Tesla Y Juniper LR AWD.

Zastanawiam się jeszcze nad kolorem czy brać stealth grey czy quicksilver 🙂

Pozdrawiam,
Mike

TMRexx

Tesla Model 3 LR 2023
Dzieńdoberek,

Witam się z Wami wszystkimi.
Jestem na etapie zakupu (wyboru i zamówienia) elektryka.
Póki co się witam, a jak już będzie samochód to się nim pochwalę 🙂

Najprawdopodobniej będzie to Tesla Y Juniper LR AWD.

Pozdrawiam,
Mike
Też prawie zamówiłem Quick Silver, ale po obejrzeniu zdjęć w necie jakoś mi przeszło i okleję na satynowy, bo wygląda bardziej elegancko. Z tych dwóch kolorów QS na pewno mniej się będzie nagrzewał. Czarna ponoć się w słońcu potrafi nagrzać do prawie 80 stopni. Moja szara trójka w szczycie się nagrzewa do 68 stopni. A z zastanawianiem to nie ma co się wahać, Tesle to są bardzo dopracowane samochody za rozsądne pieniądze. Do Mercedesa już na pewno nie wrócę, sprzedałem ostatnio w końcu dziadostwo, przy podobnym przebiegu 60 tys GLE był w serwisie łącznie około 20 razy w tym na wymianie silnika za 150 tys za który chcieli żebym ja zapłacił, ale bardzo szybko zostali postawieni do pionu. Przy obecnych warunkach finansowań Tesla nie ma konkurencji.

umcus

Pionier e-mobilności
Obadwa kolory fajne są. Quicksilver nieco bardziej maskuje brud ;) Mi się mój Quicksilver na 20" bardzo podoba, ale wczoraj widziałem właśnie Stealth Grey na 20" i przyznam, że na żywo wygląda zajebiście - zdjęcia jakie wcześniej widziałem tego nie oddają (a już na pewno nie w konfiguratorze). Na 19" jeszcze nie miałem okazji spotkać ani QS ani SG, widziałem tylko biały (wg mnie do niego lepiej pasują 19").

Młody

Follow the White Rabbit
Przy tym kursie euro cena powinna już być obniżona o 20 tys, tym bardziej, że robią rabaty na Model 3 po 15 tys mimo tego, że płynie z Chin koszt transportu i UE nałożyła 18% cła na import Tesli. Jak rynek nasyci się Ykiem to w ciągu najbliższych tygodni powinni ostro ciąć ceny, bo po pierwsze mają z czego, a po drugie nie wyrabiają targetów.

mikeB

Nowy na Forum
Ja jeszcze chciałem poczekać do września żeby zobaczyć czy jakieś promki będą na koniec kwartału ale nie wiem czy jest w ogóle na to liczyć 🙂 bo nie wiem jak to było historycznie, czy Tesla robi niespodzianki.

Z drugiej strony chciałbym też się wyrobić z terminem na dofinansowanie elektryków. Niby teraz jest niewielkie wykorzystanie tego budżetu ale też mam przeczucie, że to przyspieszy, a i słyszałem że mają go rozszerzyć lub część pieniędzy na inne dofinansowania przenieść.

Co do koloru to pierwotnie chciałem stealth grey ale jak zobaczyłem na żywo quicksilver to mi na prawdę podszedł. Do jego przemawia do mnie argument mniejszego nagrzewania się pojazdu.

TMRexx

Tesla Model 3 LR 2023
Ja jeszcze chciałem poczekać do września żeby zobaczyć czy jakieś promki będą na koniec kwartału ale nie wiem czy jest w ogóle na to liczyć 🙂 bo nie wiem jak to było historycznie, czy Tesla robi niespodzianki.

Z drugiej strony chciałbym też się wyrobić z terminem na dofinansowanie elektryków. Niby teraz jest niewielkie wykorzystanie tego budżetu ale też mam przeczucie, że to przyspieszy, a i słyszałem że mają go rozszerzyć lub część pieniędzy na inne dofinansowania przenieść.

Co do koloru to pierwotnie chciałem stealth grey ale jak zobaczyłem na żywo quicksilver to mi na prawdę podszedł. Do jego przemawia do mnie argument mniejszego nagrzewania się pojazdu.
Taniej za nowe już raczej nie będzie, co najwyżej stockowe LR RWD przecenią odrobinę pod koniec kwartału, ale AWD nie ma na stocku. Niższego leasingu też nie dadzą. Jak będziesz czekał za długo, to prędzej się promocja skończy. Dlatego ja zamówiłem po jednodniowym zastanowieniu.

pawel pawel

Fachowiec
No ja planuje za gotówkę także czy leasing będzie korzystny czy nie to mi obojętnie 🙂
No to jak za gotówkę to Tesla nie ma innych kolorów tylko biały 😀 a zaoszczędzone pieniądze daj biednym czyli mnie 😉 Na poważnie to chyba ten czerwony ale nie za tę kasę. Chętnie podrzucę żebrolinka 😜. Dzisiaj jak przytarłem podwoziem TM3 na wjeździe do garażu podziemnego to zacząłem żałować że nie kupiłem Junipera