Dziś odebrałem swojego oczojeba..

JareG

Pionier e-mobilności
(...)
I jak jest okazja na auto które się podoba, to pompa czy bez nie powinno być najważniejszym kryterium
No u mnie właśnie tak było - chciałem grata z szyberdachem, takiego dostępnego od ręki.. i był taki, oczojebny.. i z pompą ciepła. Za którą zapłaciłem - i dlatego chętnie się dowiem/upewnię, że ta pompa u mnie jest. Sama pompa mi na nic 🤣 (po prostu była w zestawie)

Pozdrawiam

JareG

Pionier e-mobilności
Jak dają to, się bierze
Tym bardziej, że wyboru nie miałem :LOL: (zakup był pakietowy, że tak go nazwę..)

Pozdrawiam

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Kilka dni temu zwiększył mi się zasięg - po naładowaniu na 100% (w domu, mocą 5-6kW) było ok. 432km, a teraz jest 460 :)

Pozdrawiam
Gratuluje zakupu👍🏼 Powiększył Ci się zasieg ale pewnie zmniejszyła Ci się przestrzeń bagażowa 😂😉

Zarek1988

Posiadacz elektryka
No u mnie właśnie tak było - chciałem grata z szyberdachem, takiego dostępnego od ręki.. i był taki, oczojebny.. i z pompą ciepła. Za którą zapłaciłem - i dlatego chętnie się dowiem/upewnię, że ta pompa u mnie jest. Sama pompa mi na nic 🤣 (po prostu była w zestawie)

Pozdrawiam
A jednak ja bym nie odpuścił. Zapłaciłeś i chcesz to mieć. Inaczej byś auta nie kupił. Dlatego mają Ci ją zamontować.
moj znajomy miał problem kiedyś z nową navarą. Po 2 miesiącach coś mu padło w zawieszeniu. Odstawił na serwis i dostał info że części brak i trzeba czekać bo auto nowe. Po 3 miesiącach poszedł z prawnikiem do serwisu i zażądał, żeby tą część przełożyli z innego nowego pojazdu, w innym wypadku spotkają się w sądzie i oni będą musieli pokryć wszystkie koszty, straty w firmie itp. wraz z leasingiem. Po dwóch dniach miał auto do odbioru. Czyli jednak się dało. Nie oceniam serwisów ale często jest to bazowanie na niewiedzy lub nieświadomości klienta. A klient jeleń i zapłaci. Ty dzisiaj jeździsz autem, za które zapłaciłeś a zostałeś wprowadzony w błąd podczas zakupu. Jak będziesz miał problemy, najlepiej wsiąść prawnika i oczekiwać naprawy bądź wymiany na drugi taki za którego zapłaciłeś. A kwestie leasingu, niech się KIA martwi i pokrywa wszystkie koszty.

JareG

Pionier e-mobilności
Gratuluje zakupu👍🏼 Powiększył Ci się zasieg ale pewnie zmniejszyła Ci się przestrzeń bagażowa 😂😉
Nie sprawdzałem.. ale i tak jeżdżę sam, więc miejsca jest dość 🤣
Z tym zasięgiem to jakoś tak płynnie jest - 2.11 byłem w Szczecinie, rano pokazywał mi zasięg niecałe 410km (było z 7 stopni na plusie), a jak zsumowałem to, co zostało z zasięgu i przejechane kilometry to wyszło ponad 450 :LOL: (tankowałem się za free przy Kauflandzie - jaki tam ruch w interesie jest o_O, właściwie non stop ktoś się ładuje.. i tamtejsza ładowarka ciągnie jednocześnie CSS i Chademo, i to na pełnej prędkości)
A jednak ja bym nie odpuścił. Zapłaciłeś i chcesz to mieć. Inaczej byś auta nie kupił. Dlatego mają Ci ją zamontować.
(...)
Jak będziesz miał problemy, najlepiej wsiąść prawnika i oczekiwać naprawy bądź wymiany na drugi taki za którego zapłaciłeś. A kwestie leasingu, niech się KIA martwi i pokrywa wszystkie koszty.
Ino wpierw bym chciał mieć pewność, że ta pompa jest (albo że jej nie ma).. zanim zacznę się awanturować :geek:

Pozdrawiam

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Nie sprawdzałem.. ale i tak jeżdżę sam, więc miejsca jest dość 🤣
Z tym zasięgiem to jakoś tak płynnie jest - 2.11 byłem w Szczecinie, rano pokazywał mi zasięg niecałe 410km (było z 7 stopni na plusie), a jak zsumowałem to, co zostało z zasięgu i przejechane kilometry to wyszło ponad 450 :LOL: (tankowałem się za free przy Kauflandzie - jaki tam ruch w interesie jest o_O, właściwie non stop ktoś się ładuje.. i tamtejsza ładowarka ciągnie jednocześnie CSS i Chademo, i to na pełnej prędkości)

Ino wpierw bym chciał mieć pewność, że ta pompa jest (albo że jej nie ma).. zanim zacznę się awanturować :geek:

Pozdrawiam
Potwierdzam. Kochamy szczecińskiego kauflanda tez😂
Z tego co widziałem to będzie na drugim kauflandzie ładowarka również. Ciekawe czy darmowa.

Attachments

• E7EFF05C-1CE1-4E83-8C4A-1EB5356A452D.jpeg
    E7EFF05C-1CE1-4E83-8C4A-1EB5356A452D.jpeg
    3,7 MB · Liczba wyświetleń: 11
  • B7339C8A-3E67-4BCD-B3BA-5C288885A292.jpeg
    B7339C8A-3E67-4BCD-B3BA-5C288885A292.jpeg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 10
  • 31FADAC7-6950-4E60-84A0-FB2A948EBBF7.jpeg
    31FADAC7-6950-4E60-84A0-FB2A948EBBF7.jpeg
    2,8 MB · Liczba wyświetleń: 8
  • 73AEE6FB-84EA-40B1-95BB-2090DD757FD1.jpeg
    73AEE6FB-84EA-40B1-95BB-2090DD757FD1.jpeg
    2,3 MB · Liczba wyświetleń: 8
  • 837C75AC-5D7D-43BA-BA5A-2D436C09724C.jpeg
    837C75AC-5D7D-43BA-BA5A-2D436C09724C.jpeg
    3,1 MB · Liczba wyświetleń: 11
  • F1C37FE3-22F9-418E-8400-A87BA1789A8E.jpeg
    F1C37FE3-22F9-418E-8400-A87BA1789A8E.jpeg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 10

solik

Pionier e-mobilności
Ten uczuc kiedy mieszkasz pomiedzy dwoma Kauflandami z darmowa ladowarka gdzie jedna jest 24/7, ale co jak co w innym sklepie nie bylem od 2 miesiecy :D

i w dodatku jestes nocnym markiem i w nocy se podjezdzasz przy okazji klikajac na lapku rzeczy pracowe

Cav

Pionier e-mobilności
Dzisiaj zjechał do dealera zamówiony przeze mnie Soul, oczywiście też w tym jedynym słusznym kolorze.
Zaraz jadę go oblukać...
A jak 15.11 leasingi jednak nie określą się co do wymogów i terminów w kontekście dopłat, to pewnie w przyszłym tygodniu odbiorę go za własne środki, już bez czekania na jaśnie państwa....