dziwne ABRP

krist

Posiadacz elektryka
Dziwna sprawa, zrobiłem sobie kalkulację z domu (Przemyśl) do Nowego Sącza i z powrotem, i ABRP wyliczyło że jadę do Sącza, mam 25% baterii, następnie wracając jadę do hotelu Heron nad jeziorem, Rożnowskim gdzie 26 do 66% załaduję się na złączu "Tesla" w 15 minut. 31,5kwh. Sprawdziłem w Plugshare i to nie jest SC, tylko mają zwykłe WallBoxy, więc załaduje najwyżej 11kW AC, czyli cały plan bierze w łeb. Zdarzały wam się takie pomyłki ABRP?

Mi osobiście nigdy. Próbowałem też powtórzyć Twój scenariusz i albo mnie wysyłało na ładowanie w Nowym Sączu (galeria trzy korony, 50kW), albo na Orlen w Wierzosławicach (czy jakoś tak, 100kW).

Jak mi podeślesz zrzut ekranu z takiego błędnego wyliczenia to mogę im dać znać (mam z nimi kontakt). Zakładałbym jakiś błąd w bazie danych ładowarek.

krist

Posiadacz elektryka
Mi osobiście nigdy. Próbowałem też powtórzyć Twój scenariusz i albo mnie wysyłało na ładowanie w Nowym Sączu (galeria trzy korony, 50kW), albo na Orlen w Wierzosławicach (czy jakoś tak, 100kW).

Jak mi podeślesz zrzut ekranu z takiego błędnego wyliczenia to mogę im dać znać (mam z nimi kontakt). Zakładałbym jakiś błąd w bazie danych ładowarek.
faktycznie to był jakiś chwilowy błąd, już nie powtarza takiej opcji ładowania