No to jadę A2 i rewelacyjne autopilot na autostradzie. Po zmianie pasa ruchu sie sam aktywuje, jedzie ja po sznurku. Nie ma ograniczenia co do 140 czyli jak trzeba przycisnąć na chwilę to to robisz nie martwiac sie o bana jak w Tesli.
No jak ja Ci tego autopilota z BMW zazdroszczę... Jeżeli działa to jak w BMW M8 którym chwilę pojeździłem to rewelacja - ja niczego więcej od samochodu nie oczekuję - ma mi dupy nie zawracać gdy jadę na aktywnym tempomacie i dopóki pasy są wyraźne jechać środkiem jak krowa po pastwisku. A nie co chwila pikać i migać jak tylko spojrzę na mapę.
Też masz tak że możesz lekko korygować w czasie jazdy np ominąć dziurę a on się nie wyrywa? No i brak ograniczeń do 140km/h i ban za wszystko do końca trasy - mnie to tak wku...a że ostatnio tylko a tempomacie jeźdżę:
Jakiś czas temu Tesla dorobiła obrażanie się jak na AP chwilę lekko trzymasz gaz żeby nieco szybciej podjechać np podczas wyprzedzania lewym pasem. Jakaś masakra - i S3XY Commander temu już nie zaradza niestety.
Jak zrobią te neue klase (zasięg) to chyba się po raz pierwszy w życiu zainteresuję BMW (image marki buraków do mnie nie przemawiał, ale ostatnio Merc, Audi i Toyota przejęły pałeczkę burakowozów).