S
Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25
Gość
Nie wiem jak działają tablice dealerskie ale któryś z handlowców opowiadał że tego nie robią bo to się nie opłaca (?)
To im powiedz że zamiast rejestrować mogą użyć tablic dealerskich.Po obdzwonieniu okolicznych salonów dowiedziałem się od kumatego handlowca, że nie będzie w nabliższej dającej się przewidzieć przyszłości elektrycznej demówki c3, bo salony jeśli taką demówkę zarejestrują to są na tym aucie 30k w plecy na dzień dobry, bo oni doracji nie wezmą, bo są firmą inna niż jdg, a klient też nie będzie mógł wziąć dotacji, bo auto zarejestrowane....
Aż z ciekawości sprawdziłem:Nie wiem jak działają tablice dealerskie ale któryś z handlowców opowiadał że tego nie robią bo to się nie opłaca (?)
Może ubezpieczenie jest jakieś kosmicznie drogie?Aż z ciekawości sprawdziłem:
Opłaty i dokumenty:
- Opłata za decyzję o rejestracji zawodowej: 100 PLN.
- Opłata za blankiet dowodu rejestracyjnego: 10 PLN.
- Opłata za komplet tablic rejestracyjnych: 80 PLN.
- Opłata za znak legalizacyjny na tablice profesjonalne: 12,50 PLN.
Prawie 3 lata temu miałem na weekend wypożyczone eC4 na tablicach dealerskich salonu, bez pracownika na niedzielnym obiedzieMasz generalnie dwa obowiązki/upierdliwości z nimi związane:
- prowadzić dokumentację który samochód w danym czasie używał danych tablic
- podczas jazdy testowej w samochodzie musi znajdować się pracownik salonu.
Przepisy przepisami, rzeczywistość rzeczywistościąPrawie 3 lata temu miałem na weekend wypożyczone eC4 na tablicach dealerskich salonu, bez pracownika na niedzielnym obiedzie![]()
Citroen Zdunek Gdańsk posiada auto do jazd demonstracyjnych. Od grudnia 2024.Akurat tego bym się nie obawiał. Nie trafiłem jeszcze na eC3 do jazd. Grają w jakiegoś durnego durnia z klientami.
Żona również korzysta z "S-ek". Spokojnie daje radę. Przyspieszenie jest, jak to w EV, liniowe. Tak więc sprawnie i przyjemnie. 135 km/h generalnie w gęstym ruchu aglomeracyjnym wystarcza. Uwaga tylko na zasięg. Przy 50/50, miasto/szybkiego ruchu przy 80% baterii szacowałbym na 120-150km, maksymalnie. Przecież to z definicji nie jest autko rodzinne, wypadowe na weekend. Do miasta i okolic jest idealo.Jak wygląda kwestia przyspieszenia do 100 w eC3 ? Na stronie nie mogę tego znaleźć.
Oglądaliśmy w salonie i żonie się podobał. Plan jest taki, żeby dojeżdzała nim do pracy 15km w jedną stronę.
Tylko że z tych 15 km, 13km to jazda S'ką, do tego mocno pod górkę i czasem sporo tirów. Mam wątpliwości czy te auto się do tego nadaje. W salonie nie mieli auta do jazdy próbnej, więc nie mam jak tego zweryfikować.