e-C3 trafia do salonów

lukech

Zadomawiam się
Brakuje w nim tylko aktywnego tempomatu.
Hehe, do jazdy w trasie? No fakt, jest tylko zwykły tempomat. Na razie obstawiam, że w trasę nim nie wyjadę :)

PS w sumie wyposażenie tej wersji Max jest całkiem przyjemne.

Citroen eC3

Zadomawiam się
Nie mam jeszcze eC3 ale w e208 jest tak jak piszesz. I to pewnie będzie w eC3 tak samo.
W eC3 aplikacja kompletnie nie działa. Od grudnia 2024 walczę z Citroen Polska. Nie wiem ile samochód zużywa energii, prawd. w cyklu mieszanym ok. 20-22 kWh, szacunkowo. Brak obiecanych katalogowo funkcji. Samochód wydano (o czym dowiedziałem się w procesie reklamacji) bez jakiegoś modułu łączności (żeby przyspieszyć wydanie, chociaż auto brałem ze stocku). Cyrk. Citroen Polska odsyła do Dilera, Diler do Citroena Polska.

lukech

Zadomawiam się
Nie da się sprawdzić zużycia w samym samochodzie, bez aplikacji?

Citroen eC3

Zadomawiam się
Nie da się sprawdzić zużycia w samym samochodzie, bez aplikacji?
Nie, nie jest to możliwe. Soft jest identyczny jak w wersji bez wyświetlacza centralnego. Tak więc takie informacje w założeniu uzyskuje się z aplikacji. Aplikacji, która w zasadzie nie działa. Nie pobiera danych z samochodu. Nie pobiera, bo nie wiadomo dlaczego. Może dlatego, że nie ma jakiegoś modułu. Citreon Polska tego nie wie i tylko wyrażają ubolewanie, wskazując, że jest to problem globalny. Od 3 miesięcy nad tym pracują.

lukech

Zadomawiam się
No nic, ze wskazania zasięgu i stanu baterii za kierownicą można to sobie w locie przeliczać, na oko :)

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Ile taki najem miesięcznie ?

Jusand

Posiadacz elektryka
Nie, nie jest to możliwe. Soft jest identyczny jak w wersji bez wyświetlacza centralnego. Tak więc takie informacje w założeniu uzyskuje się z aplikacji. Aplikacji, która w zasadzie nie działa. Nie pobiera danych z samochodu. Nie pobiera, bo nie wiadomo dlaczego. Może dlatego, że nie ma jakiegoś modułu. Citreon Polska tego nie wie i tylko wyrażają ubolewanie, wskazując, że jest to problem globalny. Od 3 miesięcy nad tym pracują.
Tym którym miałem na jeździe próbnej też nie było wskazań zużycia, choć handlowiec mówił że tam gdzieś są. Zobaczymy czy w obecnie produkowanym będą te statystyki.
W aplikacji peugeot też nie ma pełnych statystyk, tzn ściąga trasy ale już nie wylicza zużycia.Screenshot_20250408_063212_MyPeugeot.jpg