Super, dzięki wielkie za podzielenie się! Jakieś istotne momenty dot. odbioru - na coś zwrócić uwagę?Ja odebrałem wczoraj eC3 w Gliwicach, wróciłem już nim do Szczecina. Nie ogarnąłem jeszcze aplikacji ale poza tym wszystko jest ok. W porównania do leafa jedynki jak na razie lepiej jeździ, oprócz reakcji na gaz.
Odbiór przeszedł bardzo sprawnie, wszystko było ok.Super, dzięki wielkie za podzielenie się! Jakieś istotne momenty dot. odbioru - na coś zwrócić uwagę?
Ja też będę miał trasę do pokonania (być może pierwszą i ostatnią) - jaki zasięg Ci wyszedł?
Napisz coś więcej (jaki producent i model tego wallboxa).Odbiór przeszedł bardzo sprawnie, wszystko było ok.
Wallbox jest na zwykłe gniazdko i ma tylko 10a, więc ładuje samochód prędkością 2300w. Po podłączeniu przy 15% samochód pokazał czas ładowania 20h. Można go odblokować na 32a i wtedy poda max 7,4kw na jednej fazie ale mój samochód i tak ma ładowarkę, która z jednej fazy przyjmie tylko 3,6kw. Trochę ten wallbox jest bez sensu.
Przy prędkości 110-120 idzie zrobić około 220km.
Model i producenta podam później bo w pracy jestem ale ja to rozumiem inaczej. Mam w samochodzie ładowarkę 3F 11kw, czyli 3,6kw na każdą fazę po 16A. Ten wallbox jest 1F 32A czyli 7,4kw. Podstawowa ładowarka w samochodzie ma 1F 32A, dodatkowo płatna ma 3F 16A.Napisz coś więcej (jaki producent i model tego wallboxa).
Rozumiem, że masz w samochodzie ładowarkę pokładową 3F 11kW, bo tak wynika z Twojej wypowiedzi. Jeśli faktycznie da się go podłączyć pod odpowiednie przyłącze i odblokować na 32A, to Twój samochód będzie w stanie ładować się na 1F z pełną mocą 7,4kW (tak to działa w ładowarkach pokładowych 3F, że na 1F potrafią wyciągnąć 7,4kW, dokładnie tak jak ładowarki pokładowe 1F), oczywiście pod warunkiem, że Twoja instalacja w domu i moc przyłączeniowa na to pozwoli.
Większość samochodów na rynku (jeśli nie wszystkie), z ładowarką pokładową 3F 16A 11kW potrafi przyjąć na 1F 32A 7,4kW. Potwierdzenie tejże informacji tutaj:Model i producenta podam później bo w pracy jestem ale ja to rozumiem inaczej. Mam w samochodzie ładowarkę 3F 11kw, czyli 3,6kw na każdą fazę po 16A. Ten wallbox jest 1F 32A czyli 7,4kw. Podstawowa ładowarka w samochodzie ma 1F 32A, dodatkowo płatna ma 3F 16A.
Jeśli odblokuje tego wallboxa na 32A to mój samochód i tak przyjmie 16A. Przynajmniej tak to działa w nissanach leafach.
Nie sprawdzę tego bo zostawiam tego wallboxa na 10A, instalacja w garażu więcej nie uciagnie, tak ładuje leafa i mi wystarcza.
Nie. Każde auto z ładowarką pokładową 3x16A potrafi zmostkować moduły ładowarki pokładowej i pracować w trybie 1x32A.Jeśli odblokuje tego wallboxa na 32A to mój samochód i tak przyjmie 16A.
Leafy nie mają ładowarki pokładowej 3x16A.Przynajmniej tak to działa w nissanach leafach.