Przy małych bateriach i ogrzewaniu może tak być.Czyli 41 km zjadło 30% baterii ? Pytam retorycznie![]()
W Smarcie zjadłoby z 80%, albo i więcej.
Last edited:
Przy małych bateriach i ogrzewaniu może tak być.Czyli 41 km zjadło 30% baterii ? Pytam retorycznie![]()
z tego winikaCzyli 41 km zjadło 30% baterii ? Pytam retorycznie![]()
odwanie - ja juz przy 5% troche sie stresowalemTak więc dzisiaj wróciłem do domu z takimi parametrami, ostatnie 2 kilometry jechałem na poziomach w/g Carscanner 0% i 0kWh, żółwik włączył się przy poziomie baterii 2%.
Też już widziałem swój samochód podłączony do agregatu prądotwórczego, jako bohatera memów. Na szczęście w domu mam agregatodwanie - ja juz przy 5% troche sie stresowalem![]()
Dzięki za podesłanie, za chwilę obejrzę.Carwow robi takie testy. Mają e208, może być podobnie:
Jak oceniasz Teslę w porównaniu do C4 , zastanawiam się nad Teslą dokładnie nad takim samym modelem, ( większy zasięg na trasie i bagażnik dużo większy ) ? Czekam aż będzie salon na ŚląskuJako aktualny posiadacz Citroena e-C4 oraz od niedawna Tesli Model Y LR, miałem dzisiaj okazję/konieczność (w 6 osób) wybrać się w tą samą trasę (33km w jedną stronę) jednoczasowo oboma autami (no oczywiście nie jako kierowca obu w tym samym czasie, e-C4 kierował syn). W jedną stronę pierwsza jechała Tesla w drugą e-C4. Cała trasa jeden za drugim, z tą samą prędkością. Citroen na zimowych oponach, Tesla na letnich. Tesla - 4 osoby, Citroen - 2 osoby
Zużycie energii w obu samochodach wyszło praktycznie identyczne,
do Tesla 15,6 - Citroen - 16,0,
powrót Tesla 21,0 - Citroen 21,3
Oczywiście statystyki podane przez komputery pokładowe.