Elektryk we Włoszech

Kon

Nowy na Forum
Planuje wypożyczyć elektryka we Włoszech, tylko mam problem z aplikacją Enel X. Wygląda na to, że nie jest dostepna dla Polaków - trzeba wykupić pakiet, który w Polsce nie jest dostępny ;)

Wiem, że teoretycznie da się lecieć na Greenwayu na roamingu, ale raz że ceny są wyższe, to dwa - jest mniej punktów ładowania.

Jakieś rady? Jakąś inną karte polecacie? Obecnie mam tylko z Greenwaya.

Ev3

Pionier e-mobilności
Planuje wypożyczyć elektryka we Włoszech, tylko mam problem z aplikacją Enel X.
EnelX to niejedyny włoski dostawca.
Rok temu korzystałem w całej Europie z BeCharge.
W Europie z abo się wycofali, ale na Włochy powinno działać.

vwir

Pionier e-mobilności
Planuje wypożyczyć elektryka we Włoszech, tylko mam problem z aplikacją Enel X. Wygląda na to, że nie jest dostepna dla Polaków - trzeba wykupić pakiet, który w Polsce nie jest dostępny ;)

Wiem, że teoretycznie da się lecieć na Greenwayu na roamingu, ale raz że ceny są wyższe, to dwa - jest mniej punktów ładowania.

Mam już założone konto i zainstalowaną aplikację, ale jeśli dobrze pamiętam to możesz jej używać gdy jesteś we Włoszech. Więc na miejscu już powinna się dać poprawnie uruchomić i będziesz mógł wybrać darmowy pakiet. Ewentualnie zabronić jej dostępu do lokalizacji i gdy zapyta o lokalizacje to wybrać Włochy.

Kon

Nowy na Forum
Mam już założone konto i zainstalowaną aplikację, ale jeśli dobrze pamiętam to możesz jej używać gdy jesteś we Włoszech. Więc na miejscu już powinna się dać poprawnie uruchomić i będziesz mógł wybrać darmowy pakiet. Ewentualnie zabronić jej dostępu do lokalizacji i gdy zapyta o lokalizacje to wybrać Włochy.
Faktycznie, działa. Szkoda, że karty nie zamowie ;(

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka

Wypożyczalnia Sicily by car ma w ofercie elektryka z doładowaniem w cenie, dostajesz kartę od nich i ładujesz bez dodatkowych opłat.

mattmd

Zadomawiam się
Wybieram się w trasę do wloch, planuje się ładować na ionity, nie mam jeszcze konta ani aplikacji- ale zastanawiam się czy jest sens zamawiać kartę rfid do ionity? Jest taka opcja w ogóle? Czy to bez sensu?
Jeszcze jakaś kartę/ apke powinienem mieć?
Miejsce docelowe to miescowowc bibione, może ktoś by I coś poleci

boa

Pionier e-mobilności
Wybieram się w trasę do wloch, planuje się ładować na ionity, nie mam jeszcze konta ani aplikacji- ale zastanawiam się czy jest sens zamawiać kartę rfid do ionity? Jest taka opcja w ogóle? Czy to bez sensu?
Jeszcze jakaś kartę/ apke powinienem mieć?
Miejsce docelowe to miescowowc bibione, może ktoś by I coś poleci
Ionity to bdb wybór, ja tylko na nich bazuje w trasie do Włoch. Generalnie appka wystarczy, kup sobie przed wyjazdem abonament power i ładuj za 2.05 w PL i po 3x-4x centów za granicą. Ja korzystam z Ionity przez BMW Charging i awaryjnie mam kartę - przydała się kilka razy, ale w Niemczech, gdzie jakoś praktycznie nie było zasięgu tel (zdziwiłem się). Normalnie chyba nie ma kart Ionity, ale nie dam głowy. Mają teraz być na pewno w usłudze flotowej.
Jakim autem się wybierasz?

mattmd

Zadomawiam się
Wybieram się fordem explorerem awd. Tak planuje właśnie wykupić abonament, tylko jeszcze myślałem o jakims zabezpieczeniu może kartę shell albo aplikacje tesli- Tj wiadomo można pobrać na miejscu- ale właśnie jakąś rezerwowa kartę portfelu nie zaszkodziło by miec