eNiro- zamarznięta klapka od gniazda ładowarki

PiotrS

Posiadacz elektryka
Usytuowanie gniazda do ładowania z przodu samochodu, może fajne powyżej zera stopni, ale w zimę to już nie koniecznie.
Wczoraj klapka mi przymarzła w trasie i miałem spore kłopoty z otworzeniem.

Co stosujecie, żeby łatwo było otwierać? Glicerynę, czy coś innego?

JareG

Pionier e-mobilności
Usytuowanie gniazda do ładowania z przodu samochodu, może fajne powyżej zera stopni, ale w zimę to już nie koniecznie.
Wczoraj klapka mi przymarzła w trasie i miałem spore kłopoty z otworzeniem.
Ale problem był z 'zamarzniętym' hmm.. bolcem od klapki, czy sama klapka przymarzła..?
Co stosujecie, żeby łatwo było otwierać? Glicerynę, czy coś innego?
Ja raz awaryjnie otwierałem klapkę (bo się nie chciała otworzyć, z mojej winy) i to nie zimą.. nożem :LOL: Ale ogólnie raczej nie polecam, bo może to być operacja jednorazowa..

Pozdrawiam

PiotrS

Posiadacz elektryka
Sama klapka przymarzła.
Na trasie było -8 stopni i błoto z drogi zamarzło.

Nie było mi do śmiechu ;)

JareG

Pionier e-mobilności
Sama klapka przymarzła.
Na trasie było -8 stopni i błoto z drogi zamarzło.
No to pewnie wystarczy takie psikadło do odmrażania zamków..
Nie było mi do śmiechu ;)
Wierzę. Sam się tak czasami zastanawiam, co byłoby gdybym gdzieś w trasie komuś wjechał (lekko) w dudę i rozwalił sobie gniazdo ładowania - dlatego chyba wolałbym mieć to gniazdo tam, gdzie w spaliniakach zwyczajowo jest wlew paliwa.

Pozdrawiam

ATnet

Posiadacz elektryka
Klapka na froncie to taki sobie pomysł, a drugiej strony mi wypada pod daszkiem więc nic nie kapie na gniazdo podczas ładowania. Uważam że te gniazda są jeszcze mocno niedopracowane.

Cav

Pionier e-mobilności
Klapka na froncie to taki sobie pomysł,
Do ładowanie idealny.
Jeszcze się nie zdarzyło, żebym gdzieś się nie mógł podłączyć.

A z gniazdami z tyłu/z boku i owszem, albo trzeba było przestawiać auto, bo kable był za krótki.......

Arrczi

Fachowiec
Jak dla mnie (wiosna, lato, jesień) usytuowanie klapki idealne. Zobaczymy zimą. Jak przymarznie to też podobnie jak @JareG będę woził coś do odmrożenia np. odmrażacz do szyb. Na szyby działa super. Klapka z tyłu czy z boku nie dla mnie. Tu podjeżdżam przodem i gitara.