Enyaq 85 Laurin & Klement

Mindive

Fachowiec
Skoda planuje wypuścić w IV kwartale 2023 nową wersję Enyaqa - L&K.
Nowa wersja rozwiązuje szereg wad dzisiejszych modeli typu: wolne przyśpieszenie, brak OTA, brak manualnego rozgrzania zimnej baterii.

Pytałem w salonie - nawet nie wiedzą kiedy będzie można zamawiać oraz ile trzeba będzie czekać. Ale nie liczyłbym na krótkie terminy dostaw :)

Generalnie na ten moment wygląda, że mój Enyaq IV 80 będzie miał godnego następcę - Enyaqa L&K :)

michalp

Zadomawiam się
Wygląda ładnie ale kluczowa będzie cena, która może wylądować ok. 350k brutto, co przyznam szczerze mnie nie przekona . Ciut większa bateria, rozwiązanie kilku bolączek i ładna tapicerka, to jedna trochę mało za te pieniądze. Nic nie słychać żeby L&K oferował wentylowane fotele a to uważam największy brak w Enyaq'u jak dotąd.

Mindive

Fachowiec
Wygląda ładnie ale kluczowa będzie cena, która może wylądować ok. 350k brutto, co przyznam szczerze mnie nie przekona . Ciut większa bateria, rozwiązanie kilku bolączek i ładna tapicerka, to jedna trochę mało za te pieniądze. Nic nie słychać żeby L&K oferował wentylowane fotele a to uważam największy brak w Enyaq'u jak dotąd.
A czytałeś ten press release? Właśnie on ma mieć wentylowane fotele z masażem. Czego ci jeszcze brakuje? Pierdzenia przez apkę? To rzeczywiście może tego braknąć ;) Tak na serio to szykuje się najlepszy model na platformie MEB, lepszy niż każdy VW. Jako rodzinne komfortowe auto nie będzie miał konkurencji, nawet w cenie 350k.

michalp

Zadomawiam się
A czytałeś ten press release? Właśnie on ma mieć wentylowane fotele z masażem. Czego ci jeszcze brakuje? Pierdzenia przez apkę? To rzeczywiście może tego braknąć ;) Tak na serio to szykuje się najlepszy model na platformie MEB, lepszy niż każdy VW. Jako rodzinne komfortowe auto nie będzie miał konkurencji, nawet w cenie 350k.
czytałem ale tylko na elektrowozie gdzie to pominęli, no jak mają być wentylowane fotele to jednak spoko ;) a przez appkę to mi najbardziej brakuje otwierania i zamykania samochodu :)

lookash_c

Pionier e-mobilności
Owszem, nie - jeśli rodzina liczy więcej niż 4 osoby, to ID.Buzz jest lepszy.