Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SKODA
Skoda Enyaq Forum • Skoda Enyaq iV 80/80x/60/vRS
Enyaq iV 80, raporty zużycia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Mindive, post: 14018, member: 97"] W miniony weekend wybraliśmy się rodziną do Karpacza (znowu), tym razem na kilka dni. W bagażniku klatka z psem, 2 walizki, wózek dziecięcy (tzw spacerówka), nocnik, karma psa, jakieś szpeje. [ATTACH]1949[/ATTACH] Tym razem miałem okazję potestować tryb B w warunkach górskich: działa to bardzo fajnie. Moim zdaniem ten tryb chyba został do tego stworzony, a nie do miasta jako namiastka one-pedal driving. Wjazdy na stromy podjazd sumarycznie jest o wiele mniej energochłonny, gdyż ta energia pięknie przez autko jest odzyskiwana przy zjeździe. Zużycie: Wyjazd 93% - sumarycznie przejechane 318 km - powrót do domu z 14%. Średnie zużycie 16,7 kWh/100 km. Prędkości: limit +10%. [ATTACH]1950[/ATTACH] PS. Dostałem burę od żony, że nie wziąłem przenośnej ładowarki do ładowania nocami autka, więc brak wiary w elektryki występuje nawet u osób, które takim elektrykiem jeżdżą 😅 Na szczęście autko dało radę bez problemu obejść się bez papu bez żadnych ograniczeń czy wyrzeczeń :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SKODA
Skoda Enyaq Forum • Skoda Enyaq iV 80/80x/60/vRS
Enyaq iV 80, raporty zużycia