EQE średnie zużycie po 10 000 km

Yapcco

Zadomawiam się
Zrobiłem już EQE ponad 10 000 km. Na załączonym zdjęciu moje średnie zużycie prądu.

Pozdro

Attachments

• B202DC2B-2CC4-4922-BE43-A595FA6D4FDB.jpeg
    B202DC2B-2CC4-4922-BE43-A595FA6D4FDB.jpeg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 47

ELuk

Pionier e-mobilności
Miałem podobne wyniki jak jeździłem 350+ ,
w amg53 było 25 i więcej.
Generalnie auto prawdziwe premium, wykonanie, cisza, poczucie jakości, zwrotność, prowadzenie, jazda na asystentach 👍. Nawet „one pedal driving” można uzyskać. Oczywiście trochę taki typowy mercedesowski barok we wnętrzu, ale co Kto lubi.
Jedynie trochę ten bagażnik niepraktyczny, zwłaszcza przy braku frunka, za to składany segment środkowy tylnej kanapy jest na plus.
No i zaletą jest dobra dostępność aut.
Kusi mnie bardzo, jedynie mam opór czy kupować drugiego EV, w aktualnej sytuacji na świecie. Hmm…

JareG

Pionier e-mobilności
Kusi mnie bardzo, jedynie mam opór czy kupować drugiego EV, w aktualnej sytuacji na świecie. Hmm…
Dziś rano (5:55) podjechałem do Lidla naładować oczojeba (i kupić mięcho dla futrzaków). Zaraz za mną podjechała TM3. Gadamy sobie dla zabicia czasu (sklep i ładowarka odpaliły o 6:00) - facet mówi, że ma 4 elektryki. I że niebawem będzie testował Skodę Enyaq - to a propos drugiego BEV etc. 🤣

Pozdrawiam

Johnday

Zadomawiam się
Mam EQE 500 i średnio 22kWh/100km
Zaznaczam, że nie jeżdżę oszczędnie.
Póki co 2000km.
Hej, jestem w trakcie kupownia 500. Nie ma to żadnego sensu, ale.....czy mam się cieszę, czy uciekać z krzykiem?
Lubisz ten wózek? Cieszysz się jak wsiadasz? Napisałeś, że nie jeździsz oszczędnie..... w trasie jak masz 100% to ile się da przejechać? Chyba nie dam rady jechać 120, raczej będę jechać 140.... Proszę, podaj mi swój telefon, chciałbym chwilę pogadać z gościem, co ma wózek. Moj tel napiszę w pm

Last edited: