EV6 2022 Plus 77kwh + wszystkie pakiety tech i Meridian + hak - zamiana lub sprzedaz

poppysmic

Nowy na Forum
Do sprzedania mam swoje prywatne auto kupione w salonie w Gdansku, bardzo fajne wyposazenie, dolozone wszystko co mozna bylo, brakuje tylko pompy ciepla i szyberdachu. Niedawno zrobione czyszczenie lakieru z powloka z wosku ceramicznego. Cena mysle dobra na dzisiejsze warunki.
Aktualnie autem jeździ żona, ale chce coś mniejszego ale w stylu SUV/Crossover, np EV3, eniro albo niro EV, ec3 więc zamiana też wchodzi w grę. Musi miec grzane fotele ;p

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Tylko „pompy ciepła” :)

poppysmic

Nowy na Forum
Tylko „pompy ciepła” :)
co masz na mysli? w ogloszeniu tam opisalem czemu jest to zaleta z mojej perspektywy, mam prywatnie druga ev6 AWD z pompa i szczerze chetnie bym zamienil na zwykle grzalki, szkoda, ze tak nie mozna. Pompa ma prawie same wady i jedna mala zalete, ktora sie nie przydaje zbytnio.

boa

Posiadacz elektryka
co masz na mysli? w ogloszeniu tam opisalem czemu jest to zaleta z mojej perspektywy, mam prywatnie druga ev6 AWD z pompa i szczerze chetnie bym zamienil na zwykle grzalki, szkoda, ze tak nie mozna. Pompa ma prawie same wady i jedna mala zalete, ktora sie nie przydaje zbytnio
Z ciekawości - czy w EV6 PC tak głośno chodzą jak opisujesz czy tylko u Ciebie / może do zgłoszenia na gwarancji? Bo ja w 3 BEV jakie teraz mam to nie mogę tego powiedzieć, nie słychać pomp, a też mam jedną Kie

poppysmic

Nowy na Forum
Z ciekawości - czy w EV6 PC tak głośno chodzą jak opisujesz czy tylko u Ciebie / może do zgłoszenia na gwarancji? Bo ja w 3 BEV jakie teraz mam to nie mogę tego powiedzieć, nie słychać pomp, a też mam jedną Kie
z pompami mialem zoe, ioniq, ev6, we wszystkich podobny halas, dzwiek jak maly spaliniaczek, moze po prostu mnie to drazni bardziej, wole cisze calkowita a nie jak mi szumi cos, szczegolnie to slychac na zewnatrz, w srodku nie. W tesli pompa glosniej chodzi jakby wydaje mi sie. Tez nie zawsze, bo pompa w trakcie sie wylacza czasem i tez zalezy jej glosnosc od obciazenia sprezarki. Kwestia indywidualna pewnie, ale ja wole bez, szczegolnie, ze pompa nie daje zadnej oszczednosci z moich doswiadczen, tzn sa one tak marginalne, ze nieistotne.

Ev3

Pionier e-mobilności
z pompami mialem zoe, ioniq, ev6, we wszystkich podobny halas, dzwiek jak maly spaliniaczek,
W Zoe potwierdzam,
Ale w ioniqu nigdy nie przeszkadzała, a wręcz nawet nie wiem czy ją mam (ale mam).
Może za mało na mrozie jeździłem?

W jakich warunkach pompa w ioniqu Ci wyła?
Może jakiś głupi tryb eco, w którym np. grzałek nie używał?

Normalnie używa RÓWNIEŻ grzałek (gdy jest taka potrzeba) i żadnych hałasów nie ma.

poppysmic

Nowy na Forum
W Zoe potwierdzam,
Ale w ioniqu nigdy nie przeszkadzała, a wręcz nawet nie wiem czy ją mam (ale mam).
Może za mało na mrozie jeździłem?

W jakich warunkach pompa w ioniqu Ci wyła?
Może jakiś głupi tryb eco, w którym np. grzałek nie używał?

Normalnie używa RÓWNIEŻ grzałek (gdy jest taka potrzeba) i żadnych hałasów nie ma.
no w ZOE do dokurzacz mocny byl, w Tesli jak grzeje baterie to tez odrzutowiec sie robi, w IONIQU (electric z 2020) no taki dosc dzwiek przyjemny ale jak maly spaliniak na wolnych obrotach. Slychac bylo prawie zawsze, na starcie najmocniej a jak tylko wylaczalo sie HEAT to cisza, a w Ev6 troche terkocze, tu znalazlem filmik taki, generalnie wszystkie chyba tak chodza, tu dzwiek przy nagraniu to mocniej slychac no ale generalnie ja wole ogolnie cisze bardziej niz te halasy, draznia mnie troche ;p

ECO trybow nigdy nie uzywam. w kazdym tez aucie EV nawet jak nie ma pompy to do klimy ma pompe, a ona juz nie jest tak glosna jak ta przeznaczona do grzania. W domu tez mam klime z grzaniem no i kompresor w jednostce zewnetrznej zawsze cos halasuje, jednej firmy mniej drugiej bardziej, ale zawsze cos, no nie da sie tego uniknac. W srodku w aucie tego nie slychac w wiekszosci przypadkow, tylko na zewnatrz, wiec wiekszosc ludzi pewnie nie wnika w to, tak jak juz mowilem, kwestia indywidualna mysle w poziomie irytacji dzwiekami ;p

Ev3

Pionier e-mobilności
W srodku w aucie tego nie slychac w wiekszosci przypadkow, tylko na zewnatrz, wiec wiekszosc ludzi pewnie nie wnika w to,
No tak, ja pisałem o odczuciach z kabiny.
Ale i tak nic tak głośnego w Ioniqu nie notuję.

Zoe było słychać w kabinie, głośniej niż spaliniaki obok w korku.

Najnowsze dyskusje