Facebook nie wyklucza wyjścia z Europy

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji

Michal

Moderator
Nastałby piękne czasy :)
🙏

jgal

Posiadacz elektryka
Kolejny przykład pokazujący, jak chytry dwa razy traci. Wielu mówiło im już od dawna, że powinni zdywersyfikować dochody, wprowadzając np częściowo modele subskrypcyjne (ja sam byłbym skłonny płacić jakiś nieduży abonamencik, aby wywalić z niego reklamy i posty sponsorowane i móc ustawić tajmlajn chronologicznie). Ale oni sobie policzyli, że krótkoterminowo najbardziej opłaca im się dalej zarabiać na handlowaniu naszymi danymi. I w momencie gdy pojawia się cień regulacji w tej materii, to już spadają z rowerka. Niestety tak jak zauważyli już inni, sporo biznesów w Europie jest uzależnionych od promocji na fejsie, więc finalnie dobiją z nimi jakiegoś targu...

p0li

Pionier e-mobilności
Gdybyście myśleli, że Elektrowóz jest dziwaczny, bo skasował fanpage na Facebooku... Niedługo to wszystko może skasować się samo :)

https://www.cityam.com/mark-zuckerb...can-not-process-europeans-data-on-us-servers/

Myślę, że najdalej za pięć lat zaczniemy o nim mówić tak, jak dziś wspominamy Gadu-Gadu.

to jest blef podobnie jak bylo w Australii tylko ze tam politycy mieli cojones i powiedzieli sprawdzam - no i FB wrocil z podkulonym ogonem

ciekawe jak bedzie w EU

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
to jest blef podobnie jak bylo w Australii tylko ze tam politycy mieli cojones i powiedzieli sprawdzam - no i FB wrocil z podkulonym ogonem

ciekawe jak bedzie w EU

Niewykluczone, że tak. Osobiście nie mam nic przeciwko Facebookowi, [prawie] wszystko jest dla ludzi. Ale skoro przedstawiciel branży wydawniczej, Elektrowóz, potrafi żyć bez Fb, to znaczy, że się da. A przecież takie stanowisko jest dziś dziwaczne, nikt normalny nie podejmuje tak gwałtownych działań, nieprawdaż? :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Mi wystarczy jak mnie niektórzy uważają za bufona, idiotę, kretyna itd. na tym Forum lub w komentarzach pod artykułami na EW . Radzę sobie z tym.... medytując ;-)
FB czy np Instagram itp nie jest mi do tego potrzebny. Tym bardziej, że tam pisanie przypomina spuszczanie wody po kimś . Liczy się tylko "gówny" post , czasem widać na wierzchu jakiś papier, ostatecznie umazany kibel. Reszta to masa wody. A to że Czesiek czy Rysiek coś ma lub zrobił z Gosią coś....
Pożegnałem jak i inne podobne i żyję i jestem na bieżąco.
Co innego dla interesu, to rozumiem, jak komuś pomaga w zdobyciu rynku itp. Jest to OK. Podobnie w celach leczniczych i profilaktycznych , lepsze to od palenia i picia i podglądania przez okno :)

JareG

Pionier e-mobilności
Mi wystarczy jak mnie niektórzy uważają za bufona, idiotę, kretyna itd. na tym Forum lub w komentarzach pod artykułami na EW .
Na tym forum nie zauważyłem żebyś był tak jak wyżej odbierany :)
Radzę sobie z tym.... medytując ;-)
Można też dzięki temu dłużej pożyć, a i pożycie może być lepsze.. same zalety 🤣(y)
FB czy np Instagram itp nie jest mi do tego potrzebny.
FB kiedyś sobie założyłem, i od czasu do czasu używam coby zobaczyć co się nowego wśród malamuciarzy/haszczolubów dzieje. A tak to używam Messengera i to wsio.

BTW: Bez żalu pożegnam FB.

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Medytujemy z musu , bo załapaliśmy omicrona i chyba od Psa Tofika (kasłał 5 dni temu i mu przeszło), ja 3 dni temu i też mi przeszło, teraz Żona kaszle.... Testy mamy dodatnie (psu nie robiliśmy)

JareG

Pionier e-mobilności
Medytujemy z musu , bo załapaliśmy omicrona i chyba od Psa Tofika (kasłał 5 dni temu i mu przeszło), ja 3 dni temu i też mi przeszło, teraz Żona kaszle.... Testy mamy dodatnie (psu nie robiliśmy)
Zdrowia dla Was wszystkich :)

Pozdrawiam