Fajny film pana Klawitera

Michal

Moderator

slaveq

Pionier e-mobilności
Ja jeszcze dodam, że to jest dziennikarz technologiczny. Wielu innych robiło z siebie ofiary na trasach Warszawa-Gdańsk czy podobnych a tutaj gość, przejechał z Vegas do LA, mówi, że no nie było super łatwo przez kolejki i niedziałające ładowarki ale fajny wyważony film. Śledzę go od lat i miło mi, że nie muszę się denerwować oglądając taki film w jego wykonaniu.

Empty

Fachowiec
Fajnie pokazał jak wygląda dziś BEV w długiej trasie: 8h vs 11.5h
No i do tego ta "aplikacjoza" 😉

Za to oszczednosc na kosztach przejazdu jest.

Michal

Moderator
Fajnie pokazał jak wygląda dziś BEV w długiej trasie: 8h vs 11.5h
No i do tego ta "aplikacjoza" 😉

Za to oszczednosc na kosztach przejazdu jest.
W USA chyba poza Superchargerami nie ma sensownej sieci ładowania, więc ciężko się jeździ czymkolwiek innym niż Tesla.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Z tego co czytałem na reddicieto ładowarki innych producentów to jest dramat, głównie ze względu na to że często nie działają co potwierdza się na filmiku Kuby. Ale też bym nie generalizował że wszystkie, Electrify America z nich wszystkich ma najgorszą opinię

Empty

Fachowiec
W USA chyba poza Superchargerami nie ma sensownej sieci ładowania
No ale on jest w najbardziej zelektryzowanym stanie w USA...zresztą co sam często powtarza.
Ładowarek jest pełno (jak przegląda na filmie na mapach) ale sa zajęte albo nie działają.
Choć główny problem to brak unifikacji i wielość potrzebnych aplikacji do jazdy i ładowania.

Gdybym mial kupić elektryka w USA to też bym wybrał Teslę.