Felgi i opony zimowe

orodil0

Nowy na Forum
Poszukuję jakiejś porady dotyczącej zabezpieczenia rantów felg w rozmiarze 19", ktoś z Was ma coś do polecenia poza kołpakami z Chin? Dziś przytuliłem się do chodnika i zabolało bardziej niż powinno. o_O

Gandalf

Pionier e-mobilności
Poszukuję jakiejś porady dotyczącej zabezpieczenia rantów felg w rozmiarze 19", ktoś z Was ma coś do polecenia poza kołpakami z Chin? Dziś przytuliłem się do chodnika i zabolało bardziej niż powinno. o_O
Są dwa wyjścia:
1. Robisz tak jak ja i jeździsz na 18" (100% skuteczność, żadna 19" nie zostanie obita)
2. Podchodzisz do tego jak do kreta w ogrodzie: przyzwyczajasz się.

PS
Jeśli nadajesz im imiona to wiedz, że poszedłeś za daleko.
(tj. imiona otarciom, bo wiadomo - kretom można)

Synergia

Nowy na Forum

KrzysztofFly

Moderator
Bardzo dziękuję @deCastelano i @zibizz1 za cenne rady i rozjaśnienie różnych kwestii. Po wielu debatach z małżonką dotyczących nie tylko aspektów technologicznych, ale też wizualnych wybór padł na te koła: https://allegro.pl/oferta/kola-zimowe-19-tesla-y-nowe-pirelli-255-45r19-czujniki-14481452187
Na razie, po 500 km, wyglądają wciąż bardzo ładnie, chociaż wiadomo, że 500 km to nic. Zobaczymy jak się będą sprawowały później :)
No to do kompletu dodaj jeszcze fotkę Twojego auta na tych felgach :) Fajnie będzie zerknąć jak to wygląda w komplecie z samochodem ;).