Felgi i opony zimowe

Maxxxx

Zadomawiam się
Witam,

czy zamawiając Tesla Y LR muszę od razu w zamówieniu dodać felgi i koła zimowe? czy mogę je dokupić w salonie w tej cenie osobno? Biorę na auto leasing i nie chcę "zimówki" wrzucać w łączny koszt leasingu, tylko dokupić za gotówkę.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Można dokupić osobno, tylko może będzie trzeba będzie długo na nie poczekać. Można też sobie skompletować samemu zestaw zimowy, albo zmienić tylko opony. Jeśli zamierzasz mieć ten sam rozmiar felgi na zimę to wydaje mi się że nie ma sensu brać zestawu z drugimi felgami. Finansowo się nie opłaca, jedynie czasowo bo zmiana szybsza i można zrobić samemu

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie musza być Teslowskie. Moje zimowe do T3 z oponami to 1/4 ceny czekalem z 7 dni
Wzięcie ich potem, to odliczenie od przychodu, kwestia jak to już zależy od formy opodatkowania.. Na pewno lepiej jak wsadzanie w tego ood razu w fakturę
Czy warto? Jest potem mniejsze ryzyko zniszczenia felg przez warsztaty przy wymianie opon.
Do Trójk i Yi do jazdy zwykłej przecietnej bez szaleństwa, teraz bralbym raczej opony wielosezonoowe.
W Y tym bardziej mozna to rozważyć.
Zestaw kół zimowych Tesli w ich cenie? To ostatnie co bym brał pod uwagę nawet gdybym chcial tyle wydać to poszukał bym czego indywidualnego.

krzyss

Pionier e-mobilności
Witam,

czy zamawiając Tesla Y LR muszę od razu w zamówieniu dodać felgi i koła zimowe? czy mogę je dokupić w salonie w tej cenie osobno? Biorę na auto leasing i nie chcę "zimówki" wrzucać w łączny koszt leasingu, tylko dokupić za gotówkę.
Kup sobie sam oddzielnie. W salonie jak zamowisz to na bank sie nie wyrobia z ich dostarczeniem.

Mateusz

Zadomawiam się
Zima ku koncowi wiec moze osoby ktore maja juz doswiadczenie w tych warunkach pochwala sie jakie opony i ewentualnie felgi sie sprawdzily lub tez zawiodly oczekiwania?

Osobiscie sklaniam ske do zalozenia zimowek na oryginalne Gemini w TMY LR ale nie wiem jeszcze jakie

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
ok, dzięki, to odpuszczam zakup od Tesli i jak coś to wyjadę na seryjnych. Rozważę zakup albo opon wielosezonowych (oby tylko nie były za głośne bo tego nie lubię) albo drugi komplet felg z oponami. pozdrowionka!
A co zrobisz z tymi oponami na których kupiłeś auto? Na OLX pewnie 1/2 ceny odzyskasz.
Nie musza być Teslowskie. Moje zimowe do T3 z oponami to 1/4 ceny czekalem z 7 dni
Wzięcie ich potem, to odliczenie od przychodu, kwestia jak to już zależy od formy opodatkowania.. Na pewno lepiej jak wsadzanie w tego ood razu w fakturę
Czy warto? Jest potem mniejsze ryzyko zniszczenia felg przez warsztaty przy wymianie opon.
Do Trójk i Yi do jazdy zwykłej przecietnej bez szaleństwa, teraz bralbym raczej opony wielosezonoowe.
W Y tym bardziej mozna to rozważyć.
Zestaw kół zimowych Tesli w ich cenie? To ostatnie co bym brał pod uwagę nawet gdybym chcial tyle wydać to poszukał bym czego indywidualnego.
Jakiego producenta felg polecacie?
Auto pewnie TMY LR

Pabloss

Posiadacz elektryka
Tak wiem że dopiero wiosna się zaczyna, ale ja już sprawdzam na czym mam jeździć zimą.
Co sądzicie o tym: Nokian TyresWR Snowproof P255/45 R19 104 V XL

Last edited: