krzyss
Pionier e-mobilności
Moze da sie domontowacSą nawet 3 bolce i co z tego... ;-)
Moze da sie domontowacSą nawet 3 bolce i co z tego... ;-)
Ja juz nie chce sie niczego dowiadywac jak to klimy nie maChyba, że ktoś potrzebuje takiego auta, a dziennie robi 100 do 150 kilometrów.
Bardziej moim zdaniem będzie boleć brak klimatyzacji, jednak do niedawna w dostawczych samochodach nikt się tym nie przejmował
.
No właśnie, że da się kupić te samochody z rocznika 2022 w bardzo dobrej cenie, jedno z ogłoszeń poniżej:
View attachment 23848
Akurat w sobotę rozmawiałem ze znajomym, o zastosowaniu właśnie takiego dostawczaka u niego w działalności, u niego w firmie samochody nie robią dziennie więcej niż zasięg takiego auta. Sam mam w firmie dwa małe auta dostawcze, które raczej nie przekraczają dziennego przebiegu na poziomie 100km, jednak dla mnie nawet najkrótsze Ducato jest zbyt duże. Jednak jak w dobrej cenie pojawi się jakieś Berlingo/Partner lub podobne, to pewnie się skuszęKurczę, mam znajomych robiących jakieś roboty w stylu układanie płytek, hydraulika, etc. Oni nie biorą żadnych robót w odległości ponad 30km od domu, bo i bez tego mają ogromne wzięcie. Dla nich takie auto jest w zupełności wystarczające. Ba - nawet za duże, ale za partnera czy berlingo elektryczne trzeba dać więcej :-O
Kup sobie dwa z małą baterią i przesiadka w połowie drogi, jak w Formuła-E. Wyjdzie połowa ceny :-DA ja bym chciał ale co najmniej L2H2 i z większą baterią (żeby z Białegostoku do Warszawy na montaż dało się pojechać). I tu cena pod 300 k pln :-O
No i tu jest problem, bo to nie jest auto do takich podrozy. Pewnie bys sie musial ladowac godzine o ile by mialo CCSa, no i brak klimy w obecnych czasach… ale moze ten za 300k netto ma juz klimeA ja bym chciał ale co najmniej L2H2 i z większą baterią (żeby z Białegostoku do Warszawy na montaż dało się pojechać). I tu cena pod 300 k pln :-O
Ten za 300 ma, ale za tyle to bym musiał najpierw w lotto wygrać i nie mieć pomysłu co z pieniędzmi robićNo i tu jest problem, bo to nie jest auto do takich podrozy. Pewnie bys sie musial ladowac godzine o ile by mialo CCSa, no i brak klimy w obecnych czasach… ale moze ten za 300k netto ma juz klime![]()
Tak z ciekawości dzisiaj sprawdziłem z jaką mocą ładuje się mój e-C4 (też mam ładowarkę pokładową 1F) przy podobnym SoC, a dokładnie to przy 95% przyjmował niecałe 7kW i to raczej wynikało ze spadku napięcia na linii niż z ograniczenia przyjmowanej mocy przez samochód.On ma ponad 90% SOC (zerknij na fotkę z zegarami).