Fiat e-ducato 47kwh problem z ładowaniem

Zigi Hynes

Zadomawiam się
Arval wyprzedaje swoją flotę i pojawiły się te auta u handlarzy. Większość aut jest ze znikomym lub bez przebiegów. UWAGA: często również bez 8 letniej gwarancji na akumulator i silnik. W warunkach gwarancji był obowiązkowy przegląd, a Arval tego nie dopilnował. Auta są w cenie 50-60 tyś netto. Ja się skusiłem i nie żałuje mimo 47 kWh i 1f 7kW ładowarki.

Last edited:

Teslarz

Zadomawiam się
Arval wyprzedaje swoją flotę i pojawiły się te auta u handlarzy. Większość aut jest ze znikomym lub bez przebiegów. UWAGA: często również już bez 8 letniej gwarancji na akumulator i silnik. W warunkach gwarancji był obowiązkowy przegląd a Arval tego nie dopilnował. Auta są w cenie 50-60 tyś netto. Ja się skusiłem i nie żałuje mimo 47 kWH i 1f 7kW ładowarki.
A nie można dołożyć ładowarki 3F?

Zigi Hynes

Zadomawiam się
A nie można dołożyć ładowarki 3F?
Nie wiem, pewnie się da ponosząc określony koszt. Pytanie czy warto? W mojej sytuacji niewiele to zmienia. Auto jest używane od 9 do 17. Próby doładowania w tym czasie są bez sensu zarówno przy 7 i 11 kW. Od godziny 17 do 9 naładuje się nawet przy ustawieniu ładowania na 1f 16A. Przy 1f 32 A potrzeba w praktyce 8 godzin lub mniej bo nie wyjeżdżamy akumulator do 0%.

DaV525

Nowy na Forum
A może tą klimatyzacje da się dołożyć?? Zastanawiał się ktoś na tym czy jest to do zrobienia? Bo z tego co oglądałem to w samochodzie brakuje tylko wewnątrz (klimatronika), panelu sterowania i 2 przewodów do sprężarki z klimy. Bo kompresor klimy i cała reszta jest. Może ktoś by się tego podjął ???

vwir

Pionier e-mobilności
No to nie ma też przepustu przez ścianę grodziową, pewnie nie ma też czujnika nasłonecznienia na desce, etc. Połowy instalacji brakuje.

krzyss

Pionier e-mobilności
No to nie ma też przepustu przez ścianę grodziową, pewnie nie ma też czujnika nasłonecznienia na desce, etc. Połowy instalacji brakuje.
Bez paru drobiazgow da sie odpalic :)
Robilem kiedys taka prowizorke w doblo… jak w zimie uruchamales klime to zamarzal parownik :)

vwir

Pionier e-mobilności
Bez paru drobiazgow da sie odpalic :)
Robilem kiedys taka prowizorke w doblo… jak w zimie uruchamales klime to zamarzal parownik :)
Manualną klimę sobie tak odpalisz. Klimatronika niebardzo. A tutaj ktoś pisze o klimatroniku.

krzyss

Pionier e-mobilności
Manualną klimę sobie tak odpalisz. Klimatronika niebardzo. A tutaj ktoś pisze o klimatroniku.
No tak, pomyslalem o wymianie panelu na taki z wersja z klima. Klimatronik musi miec czujniki.

Najnowsze dyskusje