Firmowa/domowa ładowarka DC

zlp

Pionier e-mobilności
Na co dzień 11kW wystarcza, ale od czasu do czasu przydałoby się o wiele więcej. Niestety ceny ładowarek choćby tylko 50kW nie są zbyt zachęcające. Zauważyliście coś interesującego w miarę akceptowalnych cenach?

nabrU

Moderator
A to się nie nada?

kubatar

Pionier e-mobilności
Pochwalisz się co powoduje że musisz sie tak szybko ładować w swojej lokalizacji? Specyfika prowadzenia działalności gospodarczej? Duża flota?
Liczyłeś to czy się oplaca czy wygoda ponqd wszystko?
Urzadzenie to jedno ale opłata mocowa do tego dochodzi (chyba ze już masz). Nie taniej wychodzi ładowanie się nawet na drogich DC?

zlp

Pionier e-mobilności
Opłata mocową znam, wqrwia mnie od dłuższego czasu, myślę o drugim falowniku 50kW i zejściu z mocy (i opłat oczywiście). Wygoda i być może udostępniłbym ją na zewnątrz. U mnie nie ma mocnych ładowarek w okolicy kilkudziesięciu km.

kubatar

Pionier e-mobilności
Żeby się nie okazało że jak sobie postawisz DC to jakis operator w pobliżu postawi cos konkretnego. Bo to ze postawi to kwestia czasu.
Nie trzeba kupowac browaru żeby napić się piwa. Ja coraz mniejszy sens widzę w stawianiu sobie walboxa w garazu w bloku biorac pod uwage rozbudowujaca sie infrastrukturę i dostępność ładowania.