Ford Explorer - oferty / finansowanie

giancardi

Nowy na Forum
Szkody będą odpłatne co to znaczy? Każda rysa 1000 netto?

No to może najlepiej brać najtańszą wersję bo po pierwsze trzeba dokupić assistance od kolizji, uszkodzenia (Ford nie zapewnia) co roku przez 3 lata, dwa każda naprawa po 2 latach to koszt użytkownika, trzy naprawa auta = brak samochodu przez pewien czas. Ryzyko jakieś tam jest, ale dostać np za 1500 na 3 lata takie auto z full service też nie jest łatwo.

Twenty

Zadomawiam się
Szkody będą odpłatne co to znaczy? Każda rysa 1000 netto?

No to może najlepiej brać najtańszą wersję bo po pierwsze trzeba dokupić assistance od kolizji, uszkodzenia (Ford nie zapewnia) co roku przez 3 lata, dwa każda naprawa po 2 latach to koszt użytkownika, trzy naprawa auta = brak samochodu przez pewien czas. Ryzyko jakieś tam jest, ale dostać np za 1500 na 3 lata takie auto z full service też nie jest łatwo.
serwis jest po 2 latach platny 500-700 zl to nie problem
ale co ozncza ze szkody beda odplatne? jakie szkody? to by sie nie pokrywalo z tym co wstawil @Esiak o zapewnieniu mobilnosci

robik130

Zadomawiam się
Wszelkie szkody na pojeździe należy zlikwidować z polisy AC (udział własny 1000 zł) przed zwrotem, zakres normatywnego zużycia pojazdu jest zawarty w przewodniku zwrotu pojazdu:

https://www.arval.pl/sites/default/files/146/2022/12/439_Instrukcja zwrotu pojazdu.pdf
Przerabiałem zwrot VW Passata po 4 latach leasingu dla osób fizycznych. Samochód oceniał fachowiec z DEKRA wg standardowego przewodnika zwrotu VW. Po ocenie otrzymałem szczegółowy wielostronicowy raport ze zdjęciami. Były drobne zarysowania i malutkie wgniecenie w drzwiach. Finalnie obciążenie wyniosło 0zł. Zapłaciłem jedynie za kilometry powyżej umowy, w sumie 55zł.

robik130

Zadomawiam się
Wczoraj otrzymałem z Arval ofertę zwiększenia limitu km do 20 tyś/rok i alternatywnie umowa dla 37 miesięcy.

Dotychczas za moją konfigurację płaciłem 933,57zł.
Zdecydowałem się na wariant 25 miesięcy i 20 tyś/rok, gdyż cena dla 37 jest zaporowa.
Wniosek, nowa oferta na 36 miesięcy z Ford Ambasador (o której pracownik Arval nic nie wiedział) to prawdziwa okazja.

Wygląda to tak:
Po modyfikacji
Okres (miesiące)Przebieg kontraktowy rocznyCzynsz nettoPrzebieg kontraktowy sumaryczny (na koniec kontraktu)*Data końca kontraktu
2520 000
876,63​
40 87310-Jul-27
3720 000
2075,08​
60 91410-Jul-28

BartekEM

Zadomawiam się
Wczoraj otrzymałem z Arval ofertę zwiększenia limitu km do 20 tyś/rok i alternatywnie umowa dla 37 miesięcy.

Dotychczas za moją konfigurację płaciłem 933,57zł.
Zdecydowałem się na wariant 25 miesięcy i 20 tyś/rok, gdyż cena dla 37 jest zaporowa.
Wniosek, nowa oferta na 36 miesięcy z Ford Ambasador (o której pracownik Arval nic nie wiedział) to prawdziwa okazja.

Wygląda to tak:
Po modyfikacji
Okres (miesiące)Przebieg kontraktowy rocznyCzynsz nettoPrzebieg kontraktowy sumaryczny (na koniec kontraktu)*Data końca kontraktu
2520 000
876,63​
40 87310-Jul-27
3720 000
2075,08​
60 91410-Jul-28
Spokojnie, za dwa lata na rynek trafi kilkanaście tysięcy używanych aut. Ta oferta może się zmienić. Jaką miałeś opłatę wstępną?

galux20

Zadomawiam się
To prawda,ze oferta na forda jest swietna.
Auto 280 ps 77 kwh.
Plus ,ze na 36 miesięcy.
Jedynie trzeba dokupic zimowki(te trzy lata na plus wtedy)
Ford 1000 brutto 36 miesięcy.

Mamy oferte na q4 etron 204 ps 60kwh
25 miesięcy . 980 zl brutto bez ubezpieczenia(³¹⁰⁰ zł na rok) dochodzi 1 przeglad 2500zł opony gratis zimowe.

Drugi wariant na audi wszystko od nich 1550brutto warunku jak wyzej.
W audi jest walbox raczej , musze sie w to wczytac

Mamy tez ofertę na id 4 53kwh 170ps
880zł brutto 2 lata 30 tys z opinami gratis
Przeglad 2000zł i ubezpieczenie 2800 na rok
Lub 1250 brutto wszystko w najmie .

Przy vw znamy się z aso od wielu lat
Nigdy nie bylo problemu , np z autem zastepczym na miesiąc choc formalnie nie przysługuje.

W audi , vw skora jest audi w sline.
Skory w srodku (milo ,ze jest ale beZ znaczenia)
Matrixy, w fordzie chyba tez są ale to inaczej nazywają.
Matrixy są wazniejsze niz skora

Ford z tą baterią i mocą moze byc pelnoprawnym autem rodzinnym
W miare duzy, mocny ,z duzą 🔋.
Vw to bylby nabijacz kilometriw wokol domu.

Jesli ktos ma przemyslaną kwestię zdawania w arvalu auta to wiadomo brac forda.
Swietne auto

Zastanawiam sie nad jednym ,zeby zbic koszt na kilometrze ubezpieczenia i opon na wlasną rękę płaconych
To wybrac najem na 2 lata tego vw i podbic kilometry na 40 tys km.

Last edited: