Hej,
czy ktoś przechodził z Arval zgodę / dopisanie dodatkowego kierowcy / kierowcę / kierowca ? W ogólnych warunkach AC jest info, że " za zgodą Właściciela pojazdu (w tym wypadku Arval) Użytkownik może oddać Pojazd od używania innej osobie... " ? .
Możesz od razu poprosić o to na [email protected] podać dane osobowe dla których potrzebujesz i dostaniesz bezterminowy dokument po polsku i angielsku, który wystarczy do użytkowania w UE i paru innych krajach. To wymogi innych krajów, nie tylko Arvala - musisz mieć dokument potwierdzający ze możesz użytkować auto ktorego nie jestes właścicielem.W upoważnieniu od Arval jest wymieniona tylko żona, mimo iż miałem być również i ja dopisany jako użytkownik.
Wysłałem maila do Arval z zapytaniem o zmianę (żeby w razie wypadku nie było zdziwienia) i odpisali mi że żona może wyrazić zgodę na użytkowanie komu chce i nie ma potrzeby pisania dodatkowego upoważnienia z Arval.
Jedynie na wyjazd zagraniczny i tak będę musiał napisać wniosek z dokładniejszym info "co gdzie kto i na ile..."