nabrU

Moderator
Nie chcę brzmieć jak fanboi Tesli, ale jeśli soft Tesli jest do d.... to ten w VW jest do d.... do kwadratu co najmniej. Piszę to jako były użytkownik VW, który cały czas uważa, że rodzina ID to bardzo dobre BEVy z ciągle niestety nienajlepszym oprogramowaniem. Oczywiście to moje zdanie i nie każdy się musi z nim zgadzać, a może nawet nie powinien ;)

safeto

Fachowiec
Mój już w garażu :)
Jutro tylko czeka go ceramika.
Trasa na S, z Bydgoszczy do Wrocławia (+-120/h) przy -1 -> 23 kwh/100
Dalsze wrażenia wkrótce. Ogólnie jest to niemalże VW ID4 (którym odbywałem też jazdy testowe) tylko troche poprawiony przez Forda. Jestem zadowolony.
Wcześniej brałem jeszcze pod uwagę Tesle Y (opróćz VW).

Attachments

• 1740155538404.png
    1740155538404.png
    1,4 MB · Liczba wyświetleń: 40

Zwyczajny nick

Zadomawiam się
Mój już w garażu :)
Jutro tylko czeka go ceramika.
Trasa na S, z Bydgoszczy do Wrocławia (+-120/h) przy -1 -> 23 kwh/100
Dalsze wrażenia wkrótce. Ogólnie jest to niemalże VW ID4 (którym odbywałem też jazdy testowe) tylko troche poprawiony przez Forda. Jestem zadowolony.
Wcześniej brałem jeszcze pod uwagę Tesle Y (opróćz VW).
Z pompą ciepła czy PTC?
Da się jakoś żyć z tymi przyciskami na kierownicy ?
Kyle z out of spec reviews mówił że on w id.4 się do nich przezwyczaił i nie uważa je za tak fatalne rozwiązanie jak pozostali dziennikarze. Ponoć jest kilka "skrótów" których niektórzy nie używają, jak na przykład żeby zmniejszyć odległość na tempomacie nie trzeba klikać jak w przycisk tylko wystarczy przegładzić w dół i analogicznie żeby ją zwiększyć -w górę.

Euronymous

Fachowiec
Dzięki. Jeździłem 3008 i o ile auto mi się podobało, to z tymi przyciskami bym się nie decydował. Ale tam chyba był jedynie fizyczny nacisk, bez przegładzania. Zobaczę, czy to ma sens i jak będzie w Capri, bo je będę testował, a to chyba to samo, co Explorer.

safeto

Fachowiec
Da się jakoś żyć z tymi przyciskami na kierownicy ?
Bez problemu, szczerze mówiąc to raczej nie problem z przyciskami co z niektórymi dziennikarzami. Są wygodne + są skróty o których pisze @miv
Bardziej to po prostu zmiana na inne + wymóg nauczenia się zmian. Ludzie z natury nie lubią zmian, to normalne :)

Przez zakupem obejrzałem Pertyna na YT i jak marudzi na te auto. Sprawiał wrażenie osoby, która powinna udać się na terapię.

Mam wersję bez PC. "Na placu" z pompą nie było dostępnych. Skorzystałem z wersji wyprzedażowych rocznika 24. Ogólnie to po prostu Extended Range (bez premium) w białym kolorze ;)

safeto

Fachowiec
Na zagranicznych grupach piszą niektózy, że wczoraj wyszło pierwsze OTA, odkąd mają auta. U mnie ejszcze nic nie ma. Jeśli chodzi o zmiany to chyba aktualizacja do nawigacji oraz "minor function improvements and bug fixes"

OldSeb

Posiadacz elektryka
Jakieś może plotki / przecieki / perspektywy na one-pedal w Explorerze?
Ford mógłby olać VW i zrobić po swojemu.