LukGD

Nowy na Forum
A co oznacza rok modelowy 2025.00 ? Nie wiem co znaczą te dwa zera na końcu, ktoś wie ?
Też taki mam odbierać i jest to auto już wyprodukowane, aktualnie w kraju. W maju jak zacząłem "proces zakupu" to już było wyprodukowane, ale jeszcze nie było go w Polsce. Już je dealer przypisał wtedy do mnie.

To będzie wersja Premium z audio B&O na kołach 20" letnich, bez opcji dołożenia wielosezonowych kół w opcji (19").

giancardi

Zadomawiam się
Rok modelowy 2025.00 to po prostu pierwsza wersja auta na ten rok. Ma na przykład w wersji premium Audio B&O, może nie mieć homologacji w tej wersji na opony 19 z tego co tutaj było mówione.

LukGD

Nowy na Forum
Rok modelowy 2025.00 to po prostu pierwsza wersja auta na ten rok. Ma na przykład w wersji premium Audio B&O, może nie mieć homologacji w tej wersji na opony 19 z tego co tutaj było mówione.
potwierdzam. Dzisiaj rozmawiałem o tym z dealerem. To też wersja z masażem w fotelu kierowcy w Premium.

inter

Pionier e-mobilności
Ostatnio na trasie 1200 km, widziałem kilka Fordów Explorer. Ale czemu one wszystkie tak wolno jechały, max 110 na autostradzie?

Zwyczajny nick

Zadomawiam się
Ostatnio na trasie 1200 km, widziałem kilka Fordów Explorer. Ale czemu one wszystkie tak wolno jechały, max 110 na autostradzie?
Nie wiem jak można sensownie odpowiedzieć na to pytanie... Skontaktuję się jutro z najlepszą wróżbitką w okolicy, może coś wie na ten temat. W międzyczasie spytajcie Szklanej Kuli GPT.

jazon

Zadomawiam się
Uczą się dopiero. Jak czytałem na forach, bo doświadczenia własnego nie mam, tak samo jest z ładowaniem, na początku zwykle "do pełna" czyli 80% a później się jeździ na 2 bez strachu 🤪

jazon

Zadomawiam się
na moje to będzie produkcja z czwartego kwartału 2024.
Nie koniecznie bo rok modelowy podobno zaczyna się od sierpnia/września więc musiała by to być produkcja przed tymi miesiącami czyli co, 2/3 kwartał? Ja mam na specyfikacji do zamówienia wskazany rok produkcji 2025 a nie modelowy. A z tego by wynikało że auto powinno być z 2024 skoro rok modelowy 2025.00 miał by być z początku produkcji tego rocznika modelowego. Ale ja się nie znam tylko czytam i może źle interpretuje 🤯