giancardi

Zadomawiam się
Dzięki Esiak, czyli ładowałeś na tej trasie dwa razy?

4.000 do Włoch robi wrażenie, podejrzewam, że po opuszczeniu Polski ładowarki bardzo dostępne. Chociaż cena za 1 kWh pewnie dość wysoka?

MarcinIKS

Zadomawiam się
kupujesz abonament na Ionity jak wyjezdzasz i ladujesz sie glownie tam, wychodzi najtaniej i najlepiej bo Ionity to swietne ladowarki
Dokładnie, do ok 2zl/kWh. Pozostałe sieci ok. 2,5zł z abo Elli (abo dla grupy VAG). Średni koszt 100km wyszedł na poziomie +/- spaliniaka zużywającego 6l/100km

LukGD

Nowy na Forum
Jak już przy Ionity jesteśmy.... Czy z Explorerem w ambasadorze przy odbiorze nadal dają abonament Ionity na kilka miesięcy i kartę BlueOval? Będę na dniach odbierał auto, a nie pomyślałem żeby dopytać o ten temat.

Twenty

Fachowiec
Dostalem dzis rano informacje od dealera ze auto juz u nich czeka i moze przyjechac podpisac dokumenty od Arvala. Jak wszystko dobrze pojdzie to w ciagu 2 tygodniu uda sie go odebrac z tablicami :)

Caly proces do dzis zajal niecale 2 tygodnie. Teraz oczekiwanie na auto to conajmniej 3 miesiace.
1752510069980.png

MarcinIKS

Zadomawiam się
tylko trzeba uwazac na limit przebiegu :D
To przy okazji dopytam - w umowie z Arvalem jak rozumiem po przekroczeniu tych 15tys km rocznie (teraz łącznie 45tyś km na 3 lata) każdy dodatkowy km to kilkadziesiąt groszy. Ale czy to jest jedyna ewentualna konsekwencja przekroczenia tego umownego przebiegu? Np. jeśli ktoś nalata 100tyś km zamiast 45tyś to dopłąca 65tyś km x stawka za kilometr i już czy przy oddawaniu auta można zostać jakoś obciążonym dodatkowo za ponadnormatywne zużycie pojazdu z tytułu większego przebiegu? Wydaje mi się, że nie, ale ...

Twenty

Fachowiec
To przy okazji dopytam - w umowie z Arvalem jak rozumiem po przekroczeniu tych 15tys km rocznie (teraz łącznie 45tyś km na 3 lata) każdy dodatkowy km to kilkadziesiąt groszy. Ale czy to jest jedyna ewentualna konsekwencja przekroczenia tego umownego przebiegu? Np. jeśli ktoś nalata 100tyś km zamiast 45tyś to dopłąca 65tyś km x stawka za kilometr i już czy przy oddawaniu auta można zostać jakoś obciążonym dodatkowo za ponadnormatywne zużycie pojazdu z tytułu większego przebiegu? Wydaje mi się, że nie, ale ...
to jedyna konsekwencja przekroczenia przebiegu