Ford Explorer - oferty / finansowanie

Lelon

Nowy na Forum
a mój Explorer dziś nie dał się uruchomić więc został na parkingu pod biurem :D assistance nie było w stanie go wyciągnąć bo laweta za duża przyjechała - parking podziemny jest dość niski.
Więc do domu po pracy wróciłem uberem, a jutro mam wzywać mniejszą lawetę... mam nadzieję, że dostanę auto zastępcze... Mam Explorera w ambasadorze więc od Arvala zastępczak się nie należy, ale Ford powinien dać według Pani z infolinii

aha, wygląda na problem z aku 12V. Mobilny mechanik zmierzył napiecie 12,04V i twierdził, że tyle powinno wystarczyć do uruchomienia auta ale niestety nie udało sie...

Auto odebrałem m-c temu i ma całe 920km przebiegu :D
Jeżdżę Fordami od ponad 20lat i pierwszy raz mam awarię unieruchamiającą auto...

mattmd

Zadomawiam się
Wrócę do opon jeszcze. To co jest na aucie czyli nowe letnie "Premium" Continental Ecocontact 6 mają bieżnik 6mm i jak sobie poczytałem to jest nowy standard tej firmy 🤣 opony za 1000 pln od sztuki. No okej dla pocieszenia mają się zużywać 20% wolniej poprzez zastosowane materiały. Pożyjemy zobaczymy. Trzeba je oddać z bieżnikiem nie mniejszym niż 1.6mm. Ja szukam już nowych zimówek w klasie eko/średniej i zobaczę w pierwszym roku pojeżdżę w proporcji 6/6 lub 7/5 w zależności od warunków atmosferycznych.

P.s. popieram utworzenie osobnego wątku bo nam się zrobił mocno arvalowy a może nie koniecznie to wszystkich interesuje
Potwierdzam, też zucilo mi się w oczy że samochod z przebiegiem 10km ma zużyte opony 😀
Ale to tylko niższy bieżnik na nowych...

nabrU

Moderator
OK, zmieniłem tytuł wątku. Proszę o pisanie tutaj wyłącznie o ofertach i finansowaniu, a refleksje i pytania związane z użytkowaniem Explorera pisać w wątku poniżej:

Esiak

Posiadacz elektryka
Odbierałem auto rownież 11.06. Dowód stały także dzisiaj dotarł. OC przekazał mi dealer w dniu odbioru. Dokument potwierdzający zawarcie polisy AC do końca bieżącego roku + oświadczenie o zapłaceniu składek oc/ac Arval wysłał mi 17.06. Potrzebny był e-mail i jeden telefon na infolinię tak na wszelki wypadek (jakiś kumaty gość mi się trafił od razu wiedział po co dzwonię i jeszcze tego samego dnia miałem dokumenty łacznie z fv zakupu pojazdu) Gładko poszło. Dzisiaj złożyłem wniosek do funduszu o dotację (nr prawie 6800) więc cały proces 19 dni od odbioru pojazdu.
spojrzałeś na polisę AC, że jest wystawiona tylko do końca roku...?