Ford Explorer - oferty / finansowanie

Twenty

Zadomawiam się
Assistance przedłuża się po każdym przeglądzie o 12 miesięcy.
Przy czym tutaj uwaga - assistance Forda działa dla awarii, nie działa dla kolizji / wypadków.

Co do gwarancji - czekam na info z Arvala.
przy kolizji/wypadku to z OC sprawcy a jak nasza wina to pewnie z AC trzeba skorzystac?

czekam nainfo od Ciebie kolego, ciekawe co powiedza

robik130

Zadomawiam się
Dziś otrzymałem sztywny dowód rejestracyjny z Arval (auto odebrane 11 czerwca). Czyli niecałe 3 tygodnie oczekiwania. Pozostaje sprawa polisy AC z pieczątkami i składam wniosek.
Ja Wasze doświadczenia w tym temacie?

Esiak

Posiadacz elektryka
Dziś otrzymałem sztywny dowód rejestracyjny z Arval (auto odebrane 11 czerwca). Czyli niecałe 3 tygodnie oczekiwania. Pozostaje sprawa polisy AC z pieczątkami i składam wniosek.
Wystarczy poczytać parę postów wyżej...

BartekEM

Zadomawiam się
Odbierałem auto rownież 11.06. Dowód stały także dzisiaj dotarł. OC przekazał mi dealer w dniu odbioru. Dokument potwierdzający zawarcie polisy AC do końca bieżącego roku + oświadczenie o zapłaceniu składek oc/ac Arval wysłał mi 17.06. Potrzebny był e-mail i jeden telefon na infolinię tak na wszelki wypadek (jakiś kumaty gość mi się trafił od razu wiedział po co dzwonię i jeszcze tego samego dnia miałem dokumenty łacznie z fv zakupu pojazdu) Gładko poszło. Dzisiaj złożyłem wniosek do funduszu o dotację (nr prawie 6800) więc cały proces 19 dni od odbioru pojazdu.

BartekEM

Zadomawiam się
Wrócę do opon jeszcze. To co jest na aucie czyli nowe letnie "Premium" Continental Ecocontact 6 mają bieżnik 6mm i jak sobie poczytałem to jest nowy standard tej firmy 🤣 opony za 1000 pln od sztuki. No okej dla pocieszenia mają się zużywać 20% wolniej poprzez zastosowane materiały. Pożyjemy zobaczymy. Trzeba je oddać z bieżnikiem nie mniejszym niż 1.6mm. Ja szukam już nowych zimówek w klasie eko/średniej i zobaczę w pierwszym roku pojeżdżę w proporcji 6/6 lub 7/5 w zależności od warunków atmosferycznych.

P.s. popieram utworzenie osobnego wątku bo nam się zrobił mocno arvalowy a może nie koniecznie to wszystkich interesuje

nabrU

Moderator
Moderatorzy może by wydzielili kwestie wątków o aucie od kwestii finansowania od arvala? :D Aktualnie tutaj przeplatają sie 2 osobne wątki

Proszę założyć osobny wątek (z sensownym tytułem) i tam pisać o użytkowaniu Explorera. Wtedy poprzenoszę też posty o użytkowaniu stąd. A ten pozostanie o finansowaniu / ofertach itp (zmienię tytuł na odpowiedni).