Ford Explorer - oferty / finansowanie

Twenty

Zadomawiam się
Assistance przedłuża się po każdym przeglądzie o 12 miesięcy.
Przy czym tutaj uwaga - assistance Forda działa dla awarii, nie działa dla kolizji / wypadków.

Co do gwarancji - czekam na info z Arvala.
przy kolizji/wypadku to z OC sprawcy a jak nasza wina to pewnie z AC trzeba skorzystac?

czekam nainfo od Ciebie kolego, ciekawe co powiedza

robik130

Zadomawiam się
Dziś otrzymałem sztywny dowód rejestracyjny z Arval (auto odebrane 11 czerwca). Czyli niecałe 3 tygodnie oczekiwania. Pozostaje sprawa polisy AC z pieczątkami i składam wniosek.
Ja Wasze doświadczenia w tym temacie?

Esiak

Posiadacz elektryka
Dziś otrzymałem sztywny dowód rejestracyjny z Arval (auto odebrane 11 czerwca). Czyli niecałe 3 tygodnie oczekiwania. Pozostaje sprawa polisy AC z pieczątkami i składam wniosek.
Wystarczy poczytać parę postów wyżej...

BartekEM

Zadomawiam się
Odbierałem auto rownież 11.06. Dowód stały także dzisiaj dotarł. OC przekazał mi dealer w dniu odbioru. Dokument potwierdzający zawarcie polisy AC do końca bieżącego roku + oświadczenie o zapłaceniu składek oc/ac Arval wysłał mi 17.06. Potrzebny był e-mail i jeden telefon na infolinię tak na wszelki wypadek (jakiś kumaty gość mi się trafił od razu wiedział po co dzwonię i jeszcze tego samego dnia miałem dokumenty łacznie z fv zakupu pojazdu) Gładko poszło. Dzisiaj złożyłem wniosek do funduszu o dotację (nr prawie 6800) więc cały proces 19 dni od odbioru pojazdu.

nabrU

Moderator
Moderatorzy może by wydzielili kwestie wątków o aucie od kwestii finansowania od arvala? :D Aktualnie tutaj przeplatają sie 2 osobne wątki

Proszę założyć osobny wątek (z sensownym tytułem) i tam pisać o użytkowaniu Explorera. Wtedy poprzenoszę też posty o użytkowaniu stąd. A ten pozostanie o finansowaniu / ofertach itp (zmienię tytuł na odpowiedni).

Lelon

Nowy na Forum
a mój Explorer dziś nie dał się uruchomić więc został na parkingu pod biurem :D assistance nie było w stanie go wyciągnąć bo laweta za duża przyjechała - parking podziemny jest dość niski.
Więc do domu po pracy wróciłem uberem, a jutro mam wzywać mniejszą lawetę... mam nadzieję, że dostanę auto zastępcze... Mam Explorera w ambasadorze więc od Arvala zastępczak się nie należy, ale Ford powinien dać według Pani z infolinii

aha, wygląda na problem z aku 12V. Mobilny mechanik zmierzył napiecie 12,04V i twierdził, że tyle powinno wystarczyć do uruchomienia auta ale niestety nie udało sie...

Auto odebrałem m-c temu i ma całe 920km przebiegu :D
Jeżdżę Fordami od ponad 20lat i pierwszy raz mam awarię unieruchamiającą auto...