Ford Mustang Mach-E kontra Tesla Model 3

Michal

Moderator
Co za gównoburza. Nie rozumiem dlaczego fani Tesli musza dosłownie każdy temat "zabrudzić"
No nie każdy temat, bo to zwykle na forum "tesla" mamy wytykanie problemów - ja już w kilku wątkach w sekcji "tesla" pisałem ludziom, że ja nie chodzę po wątkach innych marek i nie obsmarowuję ich, bo później się rodzi taka przepychanka...
Rzeczywiście bez sensu @cooler wstawił ten link tutaj, bo nie było podstaw. Powinien o tym napisać w oddzielnym wątku ogólnym.
Ja chciałem tylko podsumować, co wiemy i skończyć dyskusję, bo naprawdę niewiele wnosi.

Szanuję Forda na pewno bardziej niż trucicieli z kartelu VW, BMW i Dimler-a., a Mach-e uważam za udane auto.

cooler

Pionier e-mobilności
Ale kiedy taki jest właśnie temat tego "wątku" Dla przypomnienia:

Ford Mustang Mach-E kontra Tesla Model 3​

Ja się czuję uprawniony tu wypowiadać.

cooler

Pionier e-mobilności
A forda szanuję jako udaną konkurencję :)
Ale nabijam się z buńczucznych prezesów i tak zacząłem swój post: nie śmiej się dziadku...

Michal

Moderator
Bo właściciele Tesli to sekciarze, kupili badziewie i wmawiają wszystkim jakie to wspaniałe auta tak by inni się nadziali
Trochę tak jak z dziećmi - nikt Ci nie powie, że to do dupy, bo każdy chce żebyś też się męczył :)

cooler

Pionier e-mobilności
Ford Mustang Mach E poległ w teście łosia o_O

Jest też porównanie może nie do Tesli model 3 ale do Y.
Do Tesli model 3 to przepaść:
83 km/h bez problemu a 86 km/h udane ale z 1 uderzonym słupkiem

cooler

Pionier e-mobilności
A tu Mach E w tych samych warunkach co TM3: (km77)

cooler

Pionier e-mobilności
To tylko potwierdza moje odczucia: po chwilowej fascynacji wielkimi, mocnymi i wysokimi samochodami typu SUV (bo musiałem wozić 6-cio osobową rodzinę) wróciłem do podstaw:
Samochód który daje frajdę z jazdy ma być:
1) Niski
2) Szeroki
3) Porządna precyzyjna zawiecha (co mija się z "komfortowa" niestety)
4) W miarę lekki (no tu elektryki ssią)