Panie Redaktorze. Proszę nie trzymać nas w niepewności tyle czasu.
To jak się jeździ tą Pumą ?
Jakie wrażenia z jazdy w porównaniu do konkurencyjnych modeli, marek ???
Wkleję Państwu wrażenia na gorąco, które spisałem na prośbę Forda:
Jedna z najciekawszych premier 2025 roku [mówię to na filmie, ale proszę o czas na edycję

]. Bardzo niskie zużycie energii i fenomenalny bagażnik z tyłu, do dachu większy niż w Capri [chociaż tam zgodnie z VDA

]. Dynamiczne auto o klasycznym wyglądzie, chociaż z tyłu widać, że to konwersja modelu spalinowego.
Bateria w podłodze podnosi nogi pasażerów i trochę sypie się wygoda takich dryblasów, jak ja (1,9 m, sam za sobą), bo siedzisko jest bardzo nisko (28 cm!), kolana szurają o oparcie, no i jeszcze ten tunel środkowy, który mocno utrudnia zajęcie miejsca na środku.
Super auto dla rodzin 2+2, ładnie poprowadzona linia okien, dzieci z tyłu będą coś widzieć. Mnóstwo przestrzeni na bagaże, rewelacyjne szybkie ładowanie [nie sprawdziłem], naprawdę zaskakująco niskie zużycie energii [sprawdziłem], przyjemna dla oka klasyczna linia.
Bardzo pożądany model, tylko trzeba powalczyć z magią liczb, bo ludzi może zniechęcać pojemność baterii. Nawet jeśli jest "bardziej niż wystarczająca" [potwierdzam: jest], to mogą woleć wybrać "50 kWh".
Tego Fordowi nie napisałem, chyba im dodam:
Na papierze stosunek możliwości do ceny odstrasza. Jest drogo.