FSD 2,5 w Tesla Model 3 Europa

danielm

Pionier e-mobilności
Takie orientacyjne pytanie czy są tu osoby w podobnej sytuacji co ja, czyli mają Tesla Model 3 z komputerem FSD 2,5 zamiast 3.0 nawet jeśli nie mają wykupionego FSD lub EAP.

opis sprawy:
W kwietniu 2019 Elon Musk ogłosił światu że od marca 2019 wszystkie Tesle produkowane są z najnowszym super-hiper-przezaye.... komputerem pomysłu Tesli który rozwiąże wszystkie problemy jakie człowiek miał, ma i będzie miał a w szczególności autonomię samochodów.
Ja swoje auto odebrałem w sierpniu 2019, i jak się okazało w 2020 kiedy Tesla zaczęła wyświetlać jaki ma komputer, ja miałem 2,5 mimo kupionego FSD.
Na obronę Elona powiem że kupiłem SR+ pierwotnie zamawiając bez FSD ale zanim odebrałem spłynęła mi dodatkowa gotówka więc domówiłem FSD które przy odbiorze już było. Kolega który LR bez FSD odebrał 2 tygodnie przede mną dostał auto z FSD 3.0 a ja z 2,5.
Oczywiście Elon obiecał że jak ktoś ma FSD kupione to za darmo dostanie wymianę komputera na najnowszy, ale Europa nie jest dla niego ważnym rynkiem, no i pewnie problemy z czipami, pandemia itp, no ale wymiany nadal nie ma.
Strona Tesli mówiła o Q4 2020, potem o Q1 2021, obecnie od pół roku mówi Q2 2021. Wymiany są robione na bieżąco w Norwegii i krajach skandynawskich oraz Holandii i chyba Belgii, reszta Europy czeka. Czy poza mną też ktoś z Was czeka?

danielm

Pionier e-mobilności
A nie probowales zagadac do serwisu w Belgii/Holandii? Lubisz jezdzic, wiec zrobilbyś sobie wycieczke :)
nie kuś mnie bo w pracy współpracuje z Holandią i mam kolegów którzy z Polski przenieśli sie do Holandii by pracować dla naszego klienta więc dałoby radę. Do tego mam darmowe ładowanie na SC. Co prawda bardzo nie lubie być za granicą, byłem tylko raz.... w Holandii 5 tygodni bo wysłał mnie pracodawca, ale propozycja kusząca. Tylko nie wiem jak skontaktować się z Holenderskim serwisem żeby potwierdzić że coś takiego jest możliwe.

danielm

Pionier e-mobilności
Moze po prostu umow sie przez appke na „upgrade” (tak jak mi polecili zrobic kiedy robilem upgrade do homelink-a) i zobacz co sie stanie :) Zapewne oddzwonią z informacją czy mogą zrobić czy nie.
spytam jutro serwis w warszawie, może mi podadzą adres mailowy. i rzeczywiście pomyśle bo to może być fajna wycieczka a ja mam jeszcze 9 dni urlopu do wykorzystania z 2020 roku.

Tylko nie wiem jak skontaktować się z Holenderskim serwisem żeby potwierdzić że coś takiego jest możliwe
W appce możesz podać, że szukasz serwisu w "innej okolicy", umówić wizytę w holenderskim i jak umówisz to będziesz miał namiary na nich, łącznie z numerem telefonu. Wtedy po paru dniach dzwonisz "potwierdzić".

Do tego mam darmowe ładowanie na SC
Z ciekawości, z jakiej okazji?

danielm

Pionier e-mobilności
W appce możesz podać, że szukasz serwisu w "innej okolicy", umówić wizytę w holenderskim i jak umówisz to będziesz miał namiary na nich, łącznie z numerem telefonu. Wtedy po paru dniach dzwonisz "potwierdzić".

Z ciekawości, z jakiej okazji?
najpierw naprawię auto, potem poczaruje bo w sumie ciekawy pomysł
z zakończonego dzisiaj programu poleceń