Funkcja automatyczne odparowanie szyby

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Czasem i to nie tylko w Tesli ,tęsknię za zwykłą starą manualną klimą .
Dawalo się ją na maxa i ogrzewanie też nawiew na szyby. Do tego wew obieg i można bylo pranie wysuszyć
He. He. Ja u siebie wyłączam klimę automatyczną i wszystko steruje ręcznie. Jakoś nie lubię automatów

jezrdnag

Zadomawiam się
To nie służy do rozmrażania jak mniemam ma pilnować szyby aby nie parowała. Problem jest taki że jak jest zgniła pogoda to się często włącza i muszę przestawiać temperaturę niżej bo się nie da wysiedzieć.
Chciałem wiedzieć czy tak wszyscy mają czy mam coś popsute.

Problem pewnie będzie częściej występował na krótkich trasach.
Tak. Mam tak samo. Zazwyczaj włącza się automatycznie zaraz po wejściu do samochodu, i po kilku minutach się wyłącza. Zauważyłem to również w czasie podróży z większą ilością pasażerów. Myślę że to nie podnosi temperatury, tylko kieruje powietrze do góry na przednią szybę i stąd masz wrażenie że znacznie podnosi temperaturę. Mam Y.

Pepek

Posiadacz elektryka
To nie służy do rozmrażania jak mniemam ma pilnować szyby aby nie parowała. Problem jest taki że jak jest zgniła pogoda to się często włącza i muszę przestawiać temperaturę niżej bo się nie da wysiedzieć.
Chciałem wiedzieć czy tak wszyscy mają czy mam coś popsute.

Problem pewnie będzie częściej występował na krótkich trasach.
Ta, u mnie też się to samo włącza, ale pracuje dosłownie 30s, czasem jak jest paskudna wilgotność (mgły, itp.) 1-2 minuty, faktycznie wtedy w aucie robi się głośniej i trochę cieplej, ale na tyle krótko, że jakoś to bardzo całego auta nie podgrzewa (Y trochę większy niż 3) i nie jest to uciążliwe - a fajnie usuwa parę z szyb.

Kwas

Zadomawiam się
Ja zawsze używałem auto. I tak ostatnio stoję na SuC auto rozgrzane bo ładowałem do 100%, a to cholerstwo cały czas grzało tą szybę gdzie środek dnia i sucho było. Nie wiem ocb, chyba nie było tak wcześniej. Czy jakaś aktualizacja coś zmieniła.. czy usterka. Nie da się wyłączyć tego w trybie auto, a wcześniej nie miałem z tym problemu.. a przynajmniej tak mi się wydaje. W trybie Auto jeśli włączy się grzanie szyby mogę tylko zmieniać tryb max i zwykły nie mogę całkowicie wyłączyć. Też tak macie?

macinowa

Posiadacz elektryka
Pozadrościć, niektórzy rzeczywiście jakieś lepsze egzemplarze mają. W mojej Tesli ogrzewanie i klimatyzacja działają kompletnie od czapy, co chwila trzeba zmieniać, a to za zimno, a to za ciepło, po naładowaniu na SC gorąco w środku że się nie da wytrzymać, po wrzuceniu odparowania szyby (nie odszraniania!) robi się sauna, a czasem na trasie nie wiedzieć czemu nagle zasuwa zimnym z nawiewów.
Latem to już w ogóle sajgon, nie umie utrzymać temperatury komfortowej, szklany dach który jak piekarnik ogrzewa głowę nie pomaga.
Pomyślałbym że tak już działa ta automatyka gdyby nie to że nie pamiętam kiedy w Siennie którą jeżdżę na wakacje na południe europy oraz na narty zmieniałem ustawienia automatu z 22 stopni. Po prostu zawsze jest dobrze, jak u Ciebie w Tesli.
Zgadzam się, klimatyzacji tesla nie opanowała jeszcze - wydaje się proste, ale widocznie nie jest.

daniel

Señor Meme Officer