Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
Gdzie i jak sie ladowac ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="daniel, post: 125769, member: 885"] Jeśli AC masz w domu i ruszasz z niej to to tak by było najlepiej. Jeszcze jak ruszasz z niej to możesz ustawić opcję rozgrzewania samochodu. To nie stracisz baterii na rozgrzanie w trasie tylko pociągnie ze ściany. Chodzi o to, żeby bateria nie była długo naładowana do 100%. Jeśli ma stać przez noc na 100%, a 90% Ci wystarczy na pokonanie trasy to lepiej mieć mniejszy SOC niż większy. Najlepiej by było jakbyś tuż przed wyruszeniem osiągnął 100% oraz rozgrzał auto i baterię. Wtedy masz maksymalny zasięg w zimę. Nawet jak raz zrobisz tak, że wieczorem naładujesz do 100% i dopiero rano pojedziesz to bateria się strasznie nie zepsuje przez to. Ale po co to robić skoro można tego uniknąć. Ja tak czasem robiłem, ale mam baterie LFP, inny typ niż Twoje zdaje się. A ten docelowy Orlen to AC czy DC? Jeśli AC to nie ma wielkiego znaczenia czy bateria jest ciepła czy zimna. I tak będzie tam siedział kilka godzin. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
Gdzie i jak sie ladowac ?